Paikalliset | 05.05.2020 08:39

Pyhän Marian siltatyömalla uusi rakennusinnovaatio

Pyhän Marian siltatyömalla uusi rakennusinnovaatio

Pyhän Marian tien siltatyömaan alla ei näy perinteistä puisten rakennustelineiden viidakkoa, vaan työmaata kannattelevat terästornien yläosaan kiinnitetyt kolmikulmaiset vakiomuotit.

Maaria Pyhän Marian sillan työmaalla otettiin käyttöön uusi suomalainen siltarakentamisen innovaatio. Keiteleläisen Sepa Oy:n vakiomuotti-innovaatio poistaa siltatyömaan alta tiheän tukipuiden viidakon. Puun ja työn tarve vähenee, mutta turvallisuus lisääntyy.

Turun Pyhän Marian siltatyömaan alla ei näy perinteistä puisten rakennustelineiden viidakkoa, vaan työmaata kannattelevat terästornien yläosaan kiinnitetyt kolmikulmaiset vakiomuotit. Sepa Oy:n innovaatio säästää tässä siltatyössä 300 kuutiota puuta ja 20 prosenttia työaikaa.

Innovaatio tuotti jo myös vientikaupan Ruotsiin, jossa se on käytössä tässä kuussa alkavassa Uumajanjoen 500-metrisen suursillan rakentamisessa.

Turussa Pyhän Marian 80 metriä pitkän ja 12 metriä leveän ajoneuvosillan työmaa on tuettu viiden terästornin varaan Paattistenjoen uoman päälle. Teräskehikoiden yläosien välissä erottuu väärinpäin asennettujen kattotuolien näköisiä moduulirakenteita, joiden päälle silta valetaan.

Sepan vakiomuottiratkaisua käytetään myös Imatran Tainionkosken sillan rakentamisessa. Imatran siltatyömaa alkoi pian Pyhän Marian sillan jälkeen ja on nyt käynnissä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.