Paikalliset | 29.04.2020 14:54

Vanhalinna tarvitsee yleisön apua

Vanhalinna tarvitsee yleisön apua

Vanhalinnassa käynnistellään vapaaehtoistoimintaa ja ensimmäiseksi projektiksi on valittu Vuoripellon ladon korjaaminen.

LIETO Paitsi yritykset, myös yhdistykset, säätiöt ja muut kolmannen sektorin toimijat kärsivät koronaviruspandemian rajoitustoimista. Liedon Vanhalinnassa sekä museo että juhla- ja kokoustilat laitettiin maaliskuun puolivälissä kiinni. Tämä näkyy Vanhalinnan toiminnassa pääsylippu- ja vuokratulojen romahtamisena.

Vanhalinnassa pyritään keräämään tulovirtaa pienistä, yksityisten ihmisten lahjoituksista.

—Haimme pienkeräyslupaa vapaaehtoisen pääsymaksun maksamiseen, koska koronaviruksen aiheuttama tilanne on aiheuttanut ison loven talouteemme. Vaikka ovet ovat kiinni, ihmiset ovat hienosti löytäneet Vanhalinnan alueen ulkoilumahdollisuudet. Kasvavat kävijämäärät ovat merkki alueen elinvoimaisuudesta ja olemme niistä iloisia, mutta nyt tarvitsemme yleisön apua, museonjohtaja Hannele Lehtonen vetoaa.

Pienlahjoituksen voi jokainen tehdä MobilePayn kautta tai tilisiirrolla. Keräysaika on kolme kuukautta, ja kaikki lahjoitetut varat käytetään näyttely- ja tapahtumatoimintaan. Tarvittavat tunnukset ja tilinumerot löytyvät Vanhalinnasta paikan päältä.

Vapaaehtoisia latoprojektiin

Tavallisilta Vanhalinnan ystäviltä toivotaan myös ajallista apua. Vanhalinnassa käynnistellään vapaaehtoistoimintaa ja ensimmäiseksi projektiksi on valittu Vuoripellon ladon korjaaminen. Seudun komein lato on iältään noin 200-vuotias, ja ladon alin hirsikerta pahasti uusimisen tarpeessa.

—Tähän työhön on jo saatukin mukavasti mukaan osaavia henkilöitä, mutta vielä kaivattaisiin lisää tekijöitä, jotta projekti voidaan aloittaa. Etsintäkuulutan siis vapaaehtoista työvoimaa latoprojektiin, museonjohtaja Hannele Lehtonen sanoo.

Halukkaat voivat ottaa yhteyttä suoraan museonjohtajaan.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.