Paikalliset | 14.03.2020 19:40

Ruskon terveysasema: koronavirustietoja kannattaa hakea netistä

RUSKO Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi toivotaan, että koronavirukseen liittyviä tietoja haetaan internet-sivuilta, jotta terveysaseman ajanvarauspuhelimet eivät ruuhkautuisi. 

Tietoa voi hakea Valtioneuvostolla on puhelinneuvonta (p. 0295 535 535),  yleistä tietoa koronaviruksesta. Tämä numero on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät voi hakea tietoa internetistä. THL on avannut myös valtakunnallisen korona-neuvontapuhelimen.

Lieväoireiset mahdolliset koronaviruspotilaat jäävät kotiin potemaan oireiden +1-2vrk oireetonta pv -ajaksi, jos yleisvointi heikkenee tai oireet ovat vakavat, yhteydenotto puhelimitse terveysasemalle 02-4343150 aukioloaikana. Päivystysaikana Tyks puh: 02-3138800.

Perusterveiltä ja hyväkuntoisilta hengitystieoireisilta ei oteta koronavirusnäytettä. Ulkomaanmatkoilta palaavat jäävät kotiin 2 viikoksi ja ovat yhteydessä esimiehiin, jos tulee oireita toiminta, k.ed.

Koronatapaukset lisääntyvät ja monia rajoittavia toimia on tehty, jotta koronaviruksen leviäminen hidastuisi. Jokaisen on toimittava vastuullisesti. Matkustelua, kokoontumisia ja lähikontakteja on nyt hyvä välttää.

"Terveysasemalla hoidamme tällä hetkellä useita erilaisia infektiotautipotilaita. Mikäli olet varannut itsellesi kiireettömän ajan tai suunnittelet ajan varaamista ja olet terve, niin on hyvä harkita ajan siirtoa, esimerkiksi terveystarkastukset ja fysioterapia. Suun terveydenhuoltoon, neuvolaan ja kouluterveydenhuoltoon tai palvelutaloihin ei pidä tulla sairaana", sanotan tiedotteessa.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!