Paikalliset | 05.03.2020 09:22

Merikratos kaavailee Lietoon perhekuntoutuskeskusta

Merikratos kaavailee Lietoon perhekuntoutuskeskusta

Perhekuntoutuskeskus (etualalla) sisältää yhteisten tilojen lisäksi kuntoutustilat neljälle perheelle. Taustalla näkyy toimistorakennus, joka on tukikohtana 20 avopalvelussa toimivalle Merikratoksen työntekijälle.

LIETO Liedon kunta on päättänyt myydä  Merikratos Oy:lle Loukinaisista Metsolan kaava-alueelta 4.688 neliön kokoisen tontin 140.640 eurolla.

—Tarkoituksemme on rakentaa Lietoon perhekuntoutustilat neljälle perheelle, kertoo Merikratos Oy:n projektijohtaja ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Esko Silanpää.

Perhekuntoutusyksikköön tulee kahdeksan työntekijää.

Yhtiö rakentaa tontille myös toimistorakennuksen, johon siirtyy Turussa Ruissalontiellä nykyisin toimiva henkilöstö, kaikkiaan 20 ihmistä eli muun muassa perheterapeutteja, sosiaaliohjaajia, psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä.

—Neljän perheen perhekuntoutuskeskus on melko pieni, mutta tavoitteemme on tehdä määrän sijasta laadukasta työtä, Esko Sillanpää sanoo.

Rakentamisen aikataulua ei ole naulattu vielä lukkoon.

—Päätämme asiasta sen jälkeen, kun kunnan myyntipäätös on saanut lain voiman ja varsinainen kauppa voidaan solmia ja laittaa rakennuslupahakemus vireille, Sillanpää toteaa.

Perhepalveluista asiantuntijuuteen

Merikratos Oy tarjoaa perhepalveluita kuten perheohjausta, moniammatillista tukihenkilötyötä ja neuropsykiatrista valmennusta.

Lastensuojelun palveluihin kuuluu tehostettu perhetyö, kotona tehtävä perhekuntoutus, laitosmuotoinen perhekuntoutus ja tuki lapsen edun arviointiin.

Merikratoksella on Aapeluskoteja eli pienryhmäkoteja lastensuojelun sijoitetuille lapsille ja nuorille Kaarinassa.

Sijoitetun lapsen tai nuoren itsenäistymistä tuetaan jälkihuoltopalveluilla.

Merikratoksen palveluihin kuuluu myös rankoissa olosuhteissa toimivien organisaatioiden tukemista ja johtajuuden kehittämistä.

Merikratos toimii Tienoonkin alueella kuntien sosiaali- ja potilasasiamiehenä.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!