Paikalliset | 27.02.2020 09:17

Osalalta merkittävä perintö Vahdon VPK:n nuorille

Osalalta merkittävä perintö Vahdon VPK:n nuorille

Sakari Osala oli luonto- ja liikuntamies, joka halusi perinnöllään kannustaa vahtolaista nuorisoa terveellisiin harrastuksiin.

VAHTO  Vuoden lopulla 90 vuoden iässä kuollut Sakari Osala jätti mittavan testamenttilahjoituksen Vahdon VPK:n nuoriso-osastolle.

Perinnön arvo on pitkälti toista sataa tuhatta euroa.

Testamentin toimeenpanija, vahtolainen oikeustieteen tohtori Veikko Vahtera sanoo Osalan halunneen perinnöllään tukea vahtolaisten nuorten harrastuksia.

—Vahdon VPK:n nuoret ovat olleet merkittävän aktiivisia niin paikallisesti kuin myös valtakunnallisesti, avasi Vahtera Osalan tahtoa.

Vahdon VPK:n hallituksen puheenjohtaja Marko Hurula sanoo palokunnan olevan eritäin mielissään Osalan perinnöstä.

—Se on niin mittava, että sillä turvataan nuoriso-osastomme toiminta ja sen kehittäminen pitkäksi aikaa.

Vahdon VPK on lupautunut vastaamaan Osalan haudan hoitamisesta.

Luonnonystävänä ja luonnon antimien kerääjänä tunnettu Osala ei ollut varsinainen VPK-aktiivi, mutta hän kuten muutkin Vahteran sahalla työskennelleet miehet lähtivät sammutus- ja pelastustöihin, kun hälytys tuli.

Sakari Osala kuoli perillisittä. Hän oli itse vielä pikkupoika, kun isä kuoli, eikä perheeseen muita lapsia tullut.

—Sakari Osala oppi pienestä pitäen työntekoon, Veikko Vahtera tietää.

Osala oli myös innokas urheilija. Vahdon Tuiskun riveissä hän oli voittamassa piirinmestaruuksia ja maakuntaviestejä. Osalan voitelutaitoja tarvittiin myöhemmin niin hiihtokilpailuissa kuin perinteisillä keväisillä piispan laturetkillä Valpperissa.

Vahdon VPK:n puheenjohtaja Marko Hurula kertoo, että perintö tuli heille yllätyksenä — miellyttävänä ja odottamattomana yllätyksenä.

—Minkä tahansa yhdistyksen toiminnassa tällainen perintö on tavattoman merkittävä. Tulemme VPK:n hallituksessa tarkkaan pohtimaan, miten käytämme nämä varat nuoriso-osaston toiminnan ylläpitämiseen ja mahdollistamiseen pitkällä aikavälillä, Hurula sanoi.

Rauli Ala-Karvia

 

Eila Valve | 05.04.2020 11:34

Kyllä ihan sydämessä läikähti, kun luin tämän tarinan Sakari Osalan testamentti lahjoituksesta Vahdon VPK:n nuoriso-osastolle. 🤗👍 Lämmin kiitos Rauli Ala-Karvialle 💐 Huokuu myöskin teillä kaikkinensa siellä oleva Vanhan ajan "välittämiskulttuuri".

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!