Paikalliset | 27.02.2020 09:09

Maunun koulun keittiön laajennus sai lisämäärärahan

RUSKO Kun Ruskon kunnanvaltuusto käsitteli Maunun koulun keittiön laajennuksen määrärahaylitystä, tunnelma oli kuin äskettäin edesmenneen Kirk Douglasin tähdittämässä elokuvassa Spartacus: miltei jokainen ilmoittautui syypääksi tilanteeseen. 

Vikaan oli menty jo tarjouskilpailusta alkaen. Valitulla yhtiöllä ei ollut kapasiteettia vaadittuun työhön. Kun suunnitelmia piti muuttaa, alkoivat kustannuksetkin nousta. Matkan varrella tarvittiin myös juristien apua. Lisäksi urakan loppuunsaattaminen sitoi kunnan virkamiesten työaikaa täysipäiväisesti, mikä hidasti muiden suunniteltujen investointien etenemistä.

Kunnanvaltuusto kuitenkin hyväksyi 825.000 euron määrärahaylityksen. Ruskolla on tapauksessa otettu opiksi. Tarjouspyynnöt tehdään nykyään niin, että epäkurantti aines karsitaan jo etukäteen pois.

Valtuusto hyväksyi Veikko Vahteran (kok.) tekemän ja Jorma Raikon (kok.) kannattaman ponnen, jonka mukaan taloustyöryhmä valmistelee investointien vuosikellon, josta näkee, miten hankkeet toteutuvat. Taloustyöryhmä myös käy läpi investointien taustat.

Keittiön laajennuksen määrärahaylitys oli Ruskon kunnan historian suurin. Asia oli niin mutkikas, että kunnanhallitus selvitti lukuja pitkin syksyä. Siksi viime vuoden määrärahaylitys tuotiin vasta tämän vuoden helmikuun valtuustoon.

Valtuustossa keskusteltiin asiasta pitkä tovi. Syyttelyn sijaan syyllisiä tilanteeseen ilmoittautui useitakin. Keskustelu jatkui myös seuraavassa pykälässä, jossa käsiteltiin viime vuoden investointeja.

Jorma Rand (vas.) huomautti, että valtuusto oli rikkomassa hallintosääntöä, jonka mukaan ylityspyynnöt pitää tuoda saman kalenterivuoden aikana valtuustoon.

Ismo Söderling (sd.) muistutti, että kunnassahan on myös tarkastuslautakunta. Mauri Laine (kesk.) kertoi tarkastuslautakunnan puheenjohtajan ominaisuudessa, että asia otetaan esille tarkastuslautakunnan loppuraportissa.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!