Paikalliset | 24.12.2019 06:00

Liedon liikuntapaikkasuunnitelmaan maininnat saleista

LIETO  Kunnanhallitus palautti Liedon vuosien 2020—2024 liikuntapaikkasuunnitelman takaisin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan valmisteluun. Toimialajohtaja Laila Mäkelä pyysi kunnanhallitukselta tarkempaa selvitystä kohdista, joihin halutaan muutoksia.

Lisäselvitysten perusteella suunnitelmaan onkin muutettu. Sisäliikuntapaikoista todetaan, että mikäli liikuntatiloja uusitaan, tulee liikuntasalien mitoituksesta ja lattiamateriaalista keskustella yhdessä liikuntatoimen ja seurojen kanssa.

Tulevaisuuden investoinneista poistettiin virke ”Mikäli rakennetaan uusi Keskuskoulu, tulee sen yhteyteen huomioida riittävä sisäliikuntasali.”

Muuten liikuntapaikkasuunnitelmaa ei muutettu. Edellinen liikuntapaikkasuunnitelma kattoi vuodet 2013—2016.

Suunnitelmaan on kirjattu nykyiset liikuntapaikat sekä tulevat liikuntapaikkahankkeet. Suunnitelman ulkopuolelle on jätetty yritysten, yhdistysten ja osakeyhtiöiden liikuntapaikat sekä kunnan päiväkotien lähiliikuntapihojen välineet.

Selvityksestä käy esimerkiksi ilmi, että Liedon kunnalla on kuusi ulkoilurataa, eli kansankielellä pururataa. Talvisin niitä käytetään myös hiihtourana. Sisäliikuntasaleja on pääasiassa koulujen yhteydessä. Saleissa on erilaisia lattiamateriaaleja, kuten parkettia, muovia ja massaa.

Suunnitelmassa onkin siis maininta lattiamateriaaleista, joista keskustellaan käyttäjien kanssa, mikäli tiloja uusitaan.
Jos joku muistelee, että vastahan Lietohalli otettiin käyttöön, on se kuitenkin jo 15 vuotta vanha. Lietohallissa on liikuttu vuodesta 2004 alkaen.

Suunnitelmassa luetellaan urheiluseurojen toiminta ja lajit sekä harrasteliikunta. Liedon kunnan alueella toimii 21 rekisteröityä urheilu- ja liikuntaseuraa.

Uusien liikuntapaikkojen investoinneista todetaan, että ohjelma elää vuosittain talousarviotyön yhteydessä.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta lähettää kunnanhallitukselle tiedoksi korjatun liikuntapaikkasuunnitelman.

Pekka Remes

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.