Urheilu | 10.10.2019 10:06

Tanssiurheilun SM-kulta Lietoon

Tanssiurheilun SM-kulta Lietoon

Elias Saastamoinen ja Emmiina Alimattila nousivat korkeimmalle korokkeelle Espoon Leppävaaran SM-kisoissa.

Lá Team Lietoa edustavat paattislainen Elias Saastamoinen ja lietolainen Emmiina Alimattila saavuttivat Espoon Leppävaaran Urheiluhallissa tanssitussa 10-tanssissa Suomen mestaruuden juniorikakkosten avoimessa sarjassa. Päivän tuomaristo oli voittajasta harvinaisen yksimielinen, sillä pari voitti kaikki 10 tanssiaan lähes puhtaalla ykkösrivillä. Pitkän päivän päätteeksi saavutettu ykköstila maistuikin Eliakselle ja Emmiinalle.

—Vihdoinkin, totesi pari yhdestä suusta. Toista vuottaan maajoukkueessa tanssiva pari lähtee edustamaan Suomea 10-tanssin MM-kisoihin Romanian Sibiuun 2.11. sekä latinalaistanssien MM-kisoihin 23.11.

Tienoolaisväriä juniorikakkosten finaalissa toivat myös Dc Diamond Turkua lietolainen Janna Kallava parinsa Alvin Peltokankaan kanssa, he sijoittuivat kuudenneksi. Lá Team Lietoa edustava Joonas Saastamoinen ja Mette Vuorila sijoittuivat samassa sarjassa 13:nneksi vain yhden tuomarimerkinnän päähän semifinaaleista noin 20 parin joukosta.

Kaarinan Fregolinaa edustava Henrik Saastamoinen parinsa Iida Johanssonin kanssa tanssi ensimmäisissä aikuisten 10-tanssin SM-kisoissa pronssimitalin arvoisesti.

Saastamoisen ja Alimattilan Suomen mestaruus on seuran ensimmäinen. Lähellä ovat olleet omissa 10-tanssin kisoissa Champion-luokassa 2007 Jonne Pohjankukka ja Hanna Iivonen pronssilla. Elias Pitkänen ja Kaisa Alitalo ovat hankkineet useita SM-mitaleita juniori- ja nuorisoluokissa. 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.