Paikalliset | 14.08.2019 20:15

Auran seurakuntaa neuvotaan aloittamaan liitosneuvottelut Liedon kanssa.

Auran seurakunnan osalta on käynnissä selvitys, voiko Aura jatkaa itsenäisenä seurakuntana vai pitäiskö se liittää esimerkiksi Liedon seurakuntaan.

Selvitysmiehen raportin mukaan seurakunnalla ei saatujen tietojen ja kokonaisarvioinnin valossa ole mahdollisuutta jatkaa itsenäisenä seurakuntana tämän vaalikauden jälkeen. Liitosneuvottelut olisi hyvä aloittaa joko Liedon tai Pöytyän seurakunnan kanssa mahdollisimman pian.

 Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli käsitteli tänään Auran kirkkoherran Torsten Sandbergin palvelussuhteen päättämistä. Aloitteen kirkkoherran irtisanomisesta oli tehnyt Auran seurakunnan kirkkoneuvosto, jonka toimikausi päättyi joulukuussa 2018. Seurakunnan uusi, vuoden 2019 alussa aloittanut kirkkoneuvosto ilmoitti lausunnossaan, ettei se yhdy aikaisemman kirkkoneuvoston lausuntoon, jossa esitettiin kirkkoherra Sandbergin palvelussuhteen päättämistä viranhaltijasta johtuvasta syystä.

 

Tuomiokapituli päätyi siihen, ettei ole olemassa kirkkolain tarkoittamia asiallisia ja painavia syitä Sandbergin virkasuhteen irtisanomiseen. Näin ollen virkasuhteen päättämistä koskevat esitykset jätettiin raukeamaan.

 

Tuomiokapituli edellyttää, että kirkkoneuvosto järjestää Sandbergille tarpeelliseksi katsottavia tukitoimia. Tuomiokapituli kiinnittää Torsten Sandbergin huomiota virkavelvollisuuksien tarkkaan noudattamiseen ja viranhaltijan käyttäytymisvelvoitteeseen.

 

 

 

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!