Urheilu | 18.07.2019 09:52

Lietolaisedusteiselle soutujoukkueelle hopeaa Sulkavalta

Lietolaisedusteiselle soutujoukkueelle hopeaa Sulkavalta

Menestyksekkäässä Suvituulitiimissä kisasivat lietolaiset Ilkka Heinonen (vas.), Jarkko Hiltunen, Otso Akkola, Tomi Lähteenoja ja Jussi Hämäläinen. Kuvasta puuttuu Ville Ruuska. Porukka souti kirkkoveneellä 60 kilometrin matkan aikaan neljä tuntia ja 11 minuuttia. (Kuva: Sari Heinonen)

Turkulainen soutuporukka Suvituulitiimi menestyi hienosti viime viikolla kisatuissa Sulkavan Suursouduissa. Joukkue tuli toiseksi kirkkoveneiden 60 kilometrin matkalla.
15-henkisessä tiimissä oli mukana lietolaisia: Ilkka Heinonen, Otso Akkola, Jarkko Hiltunen, Jussi Hämäläinen, Ville Ruuska sekä Tomi Lähteenoja.
—Aika kidutusta oli! Aikamme oli neljä tuntia ja 11 minuuttia. Hävittiin voittajalle minuutti. Imatran Kahvakopla oli lopussa vahvempi, ei voitu mitään, Lähteenoja kertaa.
Soudut kisattiin Sulkavalla tänä vuonna 52. kerran. Kirkkoveneiden 60 kilometrin reittiennätys, kolme tuntia ja 57 minuuttia, on Suvituulitiimin hallussa. Ennätys tehtiin vuonna 2007. Sen jälkeen turkulaisporukan menestys oli Lähteenojan mukaan hieman laskusuunnassa.
—Nyt ollaan lietolaisin voimin saatu joukkue uuteen nousuun.
Lähteenojalle tämä oli neljäs kerta, kun hän osallistuu Sulkavan kisoihin.
—Ensimmäisellä kerralla, jolloin olin mukana, tultiin toisiksi, sitten kolmansiksi ja viime vuonna viidensiksi. Nyt saatiin noustua taas kakkosiksi.

Kova laji koko kropalle

Tomi Lähteenoja värvättiin Suvituulitiimiin nelisen vuotta sitten Impivaaran hiihtoladulta. Lajeina hiihto ja soutu tukevat hienosti toisiaan. Molemmat vaativat sekä voimaa että kestävyyttä.
—Kirkkovenesoudussa 70 prosenttia tehdään jaloilla ja loppu käsillä. Mutta hyvin se ottaa koko kroppaan, hän vakuuttaa.
—Sulkavan jälkeen meni pari päivää palautellessa. Kroppa särki ja kolotti aika lailla — mutta hyvällä tavalla.
Suvituulitiimillä on yhteistreenit kolmesti viikossa. Harjoitukset aloitetaan heti, kun jäät lähtevät.
Joukkueen venepaikka on Turun Uittamolla. Kirkkoveneellä kierretään vuoroin ympäri Kaarinan Kuusistoa, välillä esimerkiksi Ruissaloa ja Hirvensaloa.
Uudet harrastajat ovat tervetulleita tiimiin.
—Kirkkovenesoudussa kaikki ovat kirjaimellisesti samassa veneessä. Kestävyyttä ei oikein muuten voi joukkueena harrastaa, Lähteenoja toteaa.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!