Paikalliset | 11.07.2019 09:11

Kuprut kielivät kirjaston lattiaongelmasta

Kuprut kielivät kirjaston lattiaongelmasta

Lietolaiset Janica Sallinen (oik.) ja Sue Sallinen (vas.) saapuivat palauttamaan kirjoja ja hämmästyivät, kun kirjasto oli kiinni. —Emme olleet kuulleet remontista, he totesivat. Sallisia palautuspisteellä auttoi palvelupäällikkö Taija Lehtinen.

Liedon kirjastoa remontoidaan näillä näkymin heinäkuun loppuun asti.
—Palautuksia ja varauksien noutoja pystyy tekemään, mutta muuten kirjasto on kiinni, kertoo Liedon kunnan palvelupäällikkö Taija Lehtinen.
Remontin syynä on muun muassa lehtien lukuun tarkoitetun omatoimitilan lattia. Kokolattiamatossa havaittiin jo viime vuoden puolella epätasaisuuksia.
—Kuprut olivat lopulta sen verran suuria, että ne näkyivät asiakkaillekin. Huonojalkaisimmat voisivat kompastua niihin.
Lattian huono kunto tuli yllätyksenä. Kunnantalon yhteydessä oleva kirjasto nimittäin remontoitiin ja laajennettiin vasta hiljattain, loppuvuodesta 2017.
—Lattian pinta oli irronnut pohjasta, ja nyt se laitetaan tilaajan vaatimaan kuntoon. Materiaaleissa ja työtavoissa on alun perin ollut jotain ongelmia, sanoo Liedon kiinteistöpäällikkö Jouko Jortikka.
—Uusi lattia tehdään takuutyönä eli pääurakoitsija Constin piikkiin.
Työmaalla puhaltavat parhaillaan kuivaimet. Mistään isommasta kosteusvauriosta ei Jortikan mukaan kuitenkaan ole kyse.
—Kuivaimet ovat varmistamassa, että jos jotain kosteutta on jäänyt, se saadaan varmasti pois, hän sanoo.

Korjaus haluttiin ajoittaa kesään

Palvelupäällikkö Taija Lehtinen kuvailee lattiaremonttia välttämättömäksi pahaksi. Korjaustyöt haluttiin ajoittaa kesän hiljaisimmalle ajalle eli juuri heinäkuulle. Kirjastovirkailijat lomailevat, ja kunnantalo on muutenkin 28.7. asti suljettuna.
Vaikka fyysisesti kirjasto on kiinni, hommaa kuitenkin riittää.
—Varauksia ja palautuksia voi tehdä normaalisti eli ne työllistävät. Kolmesti viikossa täältä lähtee kuljetuksia, Lehtinen kertoo.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.