Pääkirjoitus | 02.06.2022 11:40

Someparlamentti ei voi ohjata päätöksentekoa

—Ollakko kunta, vai eikö olla kaupunki, kas siinä meillä dilemma, runoili kunnanvaltuutettu Tomi Pohjankukka (ps.) maanantaisessa kokouksessa.

Liedon nimityksestä käytiin pitkä ja polveileva keskustelu, jossa viitattiin useampaan kertaan sosiaalisessa mediassa aiheesta kirjoitettuihin kommentteihin. Someparlamentti oli kuulemma sitä mieltä, että Liedon pitäisi pysyä kuntana. Asia-argumentteja ei julki tuotu.

Ottamatta mitään kantaa siihen, olisiko Liedon pitänyt pysyä vain kuntana vai muuttua myös kaupungiksi, kuntavaaleissa en äänestänyt omaa ehdokastani kaivelemaan kantoja omasta somekuplastaan. Kunnan ja kuntalaisten edun pitää olla päättäjien päämotiivi, ei jonkin tietyn väestönosan tai porukan miellyttäminen.

Vaikka kaupunki-päätöksen valmistelu oli nopea, voivat kunta-nimityksen kannalla olleet lohduttautua sillä, ettei mikään päätöksen myötä varsinaisesti muutu. Kunnan velvoitteet eivät lisäänny. Tämä on fakta, vaikka netissä joku sanoisi toista.

Jos kuntalaisia oltaisiin haluttu tai ehditty asian tiimoilta kuulla, olisi oikea tapa ollut avoin keskustelutilaisuus, ihan livenä. Kirjeitse tai sähköisesti lähetettyyn kyselyyn olisi harva vastannut.

Niin kuin nuorisovaltuuston edustaja Ella Inkinen ansiokkaassa puheenvuorossaan totesi: edustuksellisessa demokratiassa päättäjät on valittu tehtäväänsä nimenomaan edustamaan kuntalaisia. Tuuliviirin paikka on katolla, ei valtuustossa.

Matti Lehtonen

 

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.