Pääkirjoitus | 03.06.2021 08:32

Kohta ei tarvitse enää jaksaa

Koronaepidemia näyttää näillä tienoilla hyytyvän. Koko puolen miljoonan asukkaan maakunnassa todettiin edellisten kahden viikon aikana 179 positiivista koronataruntaa. Edellinen kahden viikon luku oli 475. Turussa todettiin viime viikolla 23 koronatartuntaa, Liedossa 1, Ruskolla ei yhtään.
Samaan aikaan rokotukset etenevät. Rokoteaikoja jaetaan nelikymppisille, Turussa jo kolmekymppisille, ja tällä tahdilla laumasuoja saavutetaan maakunnassa ensi kuussa.
Tautitilanteen parantuessa myös elämä palautuu pikkuhiljaa normaaleihin uomiinsa. Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittaa, että Varsinais-Suomi palaa kiihtymisvaiheeseen perjantaina, siis huomenna. Kiihtymisvaihe on pöhkösti nimetty ja kuulostaa pahaenteiseltä, mutta käytännössä se on koko vuoden päällä ollutta leviämisvaihetta kevyempi. Muutos tarkoittaa ravintoloille, tapahtumille ja erilaisille kokoontumisille väljempiä rajoituksia, juuri sopivasti koulunpäättäjäisten alla.

Viime kesään mentiin vastaavissa, matalien koronalukujen tilanteessa. Syksyllä luvut lähtivät kuitenkin uudelleen nousuun. Merkittävin ero vuoden takaiseen tilanteeseen on nimenomaan rokotuskattavuudessa. Vaikka Covid 19 -viruksesta ei päästäisi koskaan kokonaan eroon, sen aiheuttamat sairastumiset ovat jatkossa entistä lievempiä ja vähäisempiä.
Kuukausikausia hoettu jaksetaan vielä vähän -tsemppilause jääköön siis pikkuhiljaa unholaan. Jaksettiinhan me.

Matti Lehtonen

 

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.