Pääkirjoitus | 03.12.2020 08:25

Koronarajoitukset vastaan rokote

Kävi niin kuin ei enää pitänyt käydä: koronaepidemia ryöpsähti uuteen nousuun myös Varsinais-Suomessa. Tästä päivästä alkaen suosituksia ja rajoituksia kokoontumisista, ryhmäliikunnasta ja muusta harrastamisesta, opiskelusta sekä maskien käytöstä kiristetään.
Maakunnassa ollaan epidemian leviämisvaiheen kynnyksellä. Etenkin kaupungeissa, mutta myös pienemmissä kunnissa viruksen ilmaantuvuusluku on noussut loka-marraskuun aikana huolestuttavasti. Eilisten tietojen mukaan Liedossa on keväästä marraskuun loppuun kertynyt 34 positiivista koronatestitulosta, Ruskolla 9. Luvut ovat edelleen hyvin pieniä, mutta trendi on vahvasti nouseva.

Lieto otti kuntana etumatkaa sairaanhoitopiirin suosituksiin jo viime viikolla. Aikuisten ryhmäliikunta ja muut harrastuspaikat suljettiin kunnan tiloissa, mihin kunnalla toki on oikeus ja valta. Moni harrastaja kritisoi sitä, miksi Lieto tekee näin voimakkaan ratkaisun, vaikka esimerkiksi naapurissa Turussa harrastaminen oli vielä mahdollista. Uusien suositusten ja niiden noudattamisen myötä naapurikunnat liittyvät joukkoon.
Samaan aikaan toisaalla: positiivisia uutisia covid19-rokotteen kehittämisestä ja tehosta on saatu useammasta lääketehtaasta. Vuodenvaihteen tienoot taitavatkin olla ainakin länsimaissa niin sanottu suden hetki. Normaalissa vuorokausirytmissä elävän ihmisen katsotaan olevan heikoimmillaan aamuyöstä juuri ennen aamunkoittoa, siis suden hetkellä. Toivoa sopii ja nähtäväksi jää, kajastaako horisontissa todella valkeneva päivä.

Matti Lehtonen

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.