Pääkirjoitus | 18.06.2019 08:44

Tämän päivän lehti on historiallinen

Maailma muuttuu ja me sen mukana. Kädessäsi on nyt viimeinen tiistainen Turun Tienoo. Jo vuosikymmenten tavan mukaan juhannuksen jälkeen lehti ilmestyy elokuun puoliväliin vain kerran viikossa, torstaisin. Tämä perinne jatkuu tänäkin kesänä.

Uutta on se, että elokuun puolivälissä Tienoo uudistuu monella tavalla. Jatkossa lehti on nykyisen sivukoon sijasta tabloidi. Tienoo ilmestyy paperisena kerran viikossa eli torstaisin. Sivumäärä kasvaa, yhdessä lehdessä on enemmän sivuja kuin nykyisessä kahdessa viikottaisessa yhteensä. Samalla, kun keskitämme paperilehden torstaihin, toimitamme arkipäivisin ja tarvittaessa viikonloppunakin uutisia kotisivuillemme ja lisäämme näkyvyyttä myös sosiaalisessa mediassa.

Takaamme, että Tienoo pysyy tutun oloisena edelleenkin, vaikka ympäristön vaatimat muutokset on pakko tehdä. Jakelun kustannukset ovat jatkuvasti kohonnet, ja jakelun varmuus on samalla heikentynyt. Tämä koskee erityisesti Postia, mutta myös varhaisjakelussa on ollut meistä johtumattomia häiriöitä, viivästyksiä ja lehtien "katoamista".

Keskittämällä lehti yhteen viikonpäivään on saatavilla myös painokustannuksissa jonkin verran säästöä eli rahaa, jonka voimme laittaa lehden kehittämiseen ja entistä paremman sisällön tarjoamiseen tilaajillemme. Elokuun puolivälissä Tienoon painopaikka muuttuu. Uusi paino luo mahdollisuudet tehdä aivan eri tekniikan tasolla niin peruslehteä kuin siihen lisättäviä teema- tai asiakasliitteitä.

Yksi muutoksista, joka toteutettiin jo viime vuoden puolella, oli tilaushinnan alentaminen. Haluamme, että kaikki vanhat Tienoon ystävät pysyvät tilaajina ja lukijoina. Nykyaikaistamalla toimintatapoja uskomme, että saamme myös uutta lukijasukupolvea turvaamaan jo yli 60 vuotta toimineen paikallisen tiedotusvälineen olemassaolon myös tulevina vuosina.

Yksipäiväistäminen ei vähennä Tienoon sisältöä. Tulevaisuudessakin tulemme kertomaan alueemme tärkeistä asioista, esittelemään mielenkiintoisia ihmisiä ja ilmiöitä sekä toimimaan paikallisen keskustelun foorumina. Sen aiomme tehdä painetun lehden ja sen näköislehden sekä kotisivujen ja erilaisten sosiaalisen median kanavien kautta.

Rauli Ala-Karvia

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.