Paikalliset | 27.05.2021 08:20

Yliskulmalle uusi frisbeegolfrata

  • Otto Hyssälä kaivinkoneen puikoissa tulevalla Yliskulman frisbeegolfradalla. Avajaisia vietetään jo tulevana kesänä.

  • Frisbeegolfrata tehdään pääosin Otto Hyssälän maille.

Lieto Viime vuosina räjähdysmäisesti suosiotaan kasvattanut frisbeegolf on varmasti tulevana kesänäkin monen suosikkilaji. Frisbeegolfradat ovat jo varhain keväällä täyttyneet pelaajista. Nyt Yliskulmalle rakennetaan uusi rata, jolle toivotaan paljon kävijöitä.
Suurin osa alueesta, jolle frisbeegolfrata rakennetaan, on hankkeen takana olevan Otto Hyssälän omistuksessa. Naapuritontin omistajan kanssa saatiin tehtyä sopimus, joka mahdollisti suuremman alueen radalle. Suunnittelu aloitettiin jo viime syksynä.
—Lopullisen alueen kartoittaminen on ollut pitkän työn takana. On hienoa, että pääsimme naapurin kanssa sopimukseen, Hyssälä kertoo.

Mukaan saatiin apulaisia

Aluksi Otto Hyssälä teki raivaamistöitä yksinään. Viime viikolla alkaneet talkoot ovat vauhdittaneet projektin etenemistä huomattavasti. Talkoolaisina toimii muun muassa Yliskulman Kyläyhdistyksen jäseniä.
—Väylät on jo raivattu käytännössä kokonaan. Pikku hiljaa aloitetaan heittopaikkojen rakennus ja korien asennus. Mahtavasti on saatu talkoolaisia auttamaan jo ensimmäisen viikon aikana, Hyssälä kehuu.
Uudenkarhealle frisbeegolfradalle on tarkoitus päästä pelaamaan kesä-heinäkuun aikana. Hyssälä uskoo radan tulevan tarpeeseen ja hyvään aikaan. Tarkoituksena on tarjota erinomainen ratakokemus edistyneemmille heittäjille — toki paikalle voi tulla myös harjoittelemaan.
—Täällä väylät ovat tuplasti pidempiä kuin esimerkiksi Liedossa. Jos hermot kestää, tänne voi tulla aloittelijatkin harjoittelemaan, Hyssälä tokaisee.
Lajina frisbeegolf muistuttaa perinteistä golfia. Pelaajan tulee saada kiekko metalliseen maalikoriin mahdollisimman vähin heitoin. Yliskulman radasta rakennetaan Liedon 18-reikäistä rataa suurempi, sillä heittämään pääsee 20 reiän verran. Kävelymatkaa koko radasta kertyy noin viisi kilometriä. Väylien keskipituus on noin 140 metriä, kun taas Liedossa vastaava luku on noin 65 metriä.
—Maasto on vaihtelevaa aina metsästä Alhojoen rantaan saakka. Väylien pituus vaihtelee 65:stä 230:een metriin, Hyssälä kuvailee.
Nyt jäljellä on vielä loppurutistus. Hyssälä toivoo, että kesän aikana valmistuvalta radalta löytyisi jokaiselle mieluisia väyliä. Yhtä asiaa hän toivoo käyttäjiltä: luonnon kunnioitusta.
—On hienoa, jos radalle löytää monia kävijöitä. Toivon kuitenkin, ettei pelaajilta jäisi roskia luontoon, Hyssälä muistuttaa.

Julia Hyytiäinen
 
 
 
Oikaisu: Jutussa kerrottiin aiemmin frisbeegolfradan rajautuvan Aurajokeen. Korjattu joen nimeksi Alhojoki.
 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.