Paikalliset | 01.09.2022 11:32

XBike tarjoaa uusia liikkumismahdollisuuksia Ruskolle

XBike tarjoaa uusia liikkumismahdollisuuksia Ruskolle

Sähköavusteinen liikkuminen yleistyy hurjaa vauhtia. Liikenteessä vastaan tulee yhä enemmän niin sähköautoja, -potkulautoja kuin -pyöriäkin. Näistä jälkimmäisen kauppa on levinnyt myös Ruskolle uuden toimijan muodossa, sillä suomalaisen autokauppa XBilin omistama XBike on avannut heinäkuussa uuden toimipisteen Vahdontien varteen.

XBike myy Suomessa suunniteltuja ja koottuja sähköpyöriä, jotka ovat suunniteltu nimenomaan paikallisiin sääoloihin ja ympärivuotiseen käyttöön. Tai jos sähköpyöristä voi XBiken kohdalla puhua, sillä myyntipäällikkö Tomi Lindholm vakuuttaa tuotteiden olevan tavallista pyörää monipuolisempia.

—Nämä ovat ja eivät ole pyöriä. Tuotteina ne ovat sähköpyörän ja mopon välillä, hän kuvailee.

 

Ladattava pyörä kulkee sähköllä

 

XBike myy kahta sähköpyörämallia, joilla pystyy sähköavusteisen polkemisen lisäksi ajamaan sähköskootterin tavoin ilman polkemista kaasua painamalla, 25 kilometrin tuntinopeuteen saakka. Toinen malleista on kokoon taitettava kaupunkipyörä ja toinen taas retkikäyttöön suunniteltu maastopyörä. Pyörissä on Samsungin ladattava akku, jolla kulkemaan pääsee noin 50—150 kilometrin matkan ajotavasta riippuen.

Täyssähköajomahdollisuuden takia pyöriin tulee hankkia liikennevakuutus ja pyörien rajoitettu 25 kilometrin tuntinopeus on lakisääteinen.

—Polttoaine on nyt kallista. Vaimoni esimerkiksi kulkee autolla työmatkaa, joka ei ole edes erityisen pitkä. Laskimme, että pelkästään työmatkojen polttoainekustannukset ovat 300 euroa kuukaudessa. Siihen verrattuna 30—50 sentin hintainen akun lataus ei paljon maksa, Lindholm toteaa.

 

Pyörämaastot houkuttelivat Ruskolle

 

Tomi Lindholmin mukaan XBike pyrkii markkinoimaan tuotteitaan nimenomaan perheen toisen auton korvikkeina.

—Kaikki asiakkaat eivät tuolla lähde ajamaan talvella, vaikka se mahdollista on. Onneksi suurimman osan vuodesta on hyviä kelejä.

Ruskon toimipisteen lisäksi XBike toimii Raisiossa, Tampereella, Porissa, Hyvinkäällä ja Vantaalla. Suurin osa liikkeen kaupasta käydään verkossa ja toistaiseksi Ruskon toimipiste toimii lähinnä vielä varastona. Tarkoituksena Ruskolle on Lindholmin mukaan järjestää tulevaisuudessa pyörien kokeilupäiviä, sillä Ruskon lähiseudun pyörämaastot olivat yksi tärkeä tekijä uuden toimipisteen sijainnin valinnassa.

—Tässä on vieressä tosi hyvät pyöräilyreitit, joissa asiakas voi kokeilla pyörää. On hieman eri asia

Nuutti Ruokangas

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.