Paikalliset | 19.05.2023 11:35

Voodoo Rock soi Mannin navetalla

Voodoo Rock soi Mannin navetalla

Woodoo Rock-kesäfestivaali järjestetään 22. hinäkuuta Mannin navetalla. Navetan tilat tarjoava Rokmanni ry on järjestänyt paikassa kesäisin muun muassa perinteistä MotorCafe-tapahtumaa. Arkistokuvassa Anne ja Jari Laiho.

Voodoo Rock -kesäfestivaali järjestetään 22. heinäkuuta Mannin navetalla Liedon Asemalla.

Mistä on kyse ja kuka festivaalin järjestää?

—Taustalla vaikuttaa pääasiassa kolme viihde-, tapahtuma- ja ravintola-alan toimijaa. Mannin navetan ylläpitäjä Rokmanni ry vastaa festivaalin infrastruktuurista. Avuksi happeningin anniskeluun liittyvissä tehtävissä valikoitui luontaisesti Rokmannin kanssa läheistä yhteistyötä tekevä Moision Olkkari, kertoo Mikko Moisio Voodoo People Oy:stä

Festivaalihankkeen alullepanija on turkulainen levy-yhtiö ja ohjelmatoimisto Voodoo People, jonka vastuulla on tapahtuman artistivalikoima.

—Voodoon taiteellinen johtaja Mike Van Dola etsi kuumeisesti paikkaa vuoden 2023 Voodoo Rockille. Konsepti oli kirkas, mutta yhteistyötahot puuttuivat. Hän oli yhteyksissä kaiken näköisiin ja kokoisiin paikkoihin vain huomatakseen tien nousevan taas pystyyn, Moisio taustoittaa.

Kunnes jotain tapahtui. Keskustellessaan yhteistyökuvioista Moision Olkkarin kanssa ideat alkoivat liikkua nopeammin kuin Mike tajusikaan. Hän antoi Olkkarille luvan vinkata asiasta eteenpäin ja pian ennestään tuntemattomasta paikasta, Mannin navetalta, kuului tervehdys.

Muutaman viikon harkinnan jälkeen kolme toimijaa kokoontui yhteen miettiään Voodoo Rockin visiota.

—Konseptin lyötiin kasaan aikailematta ja yksissä tuumin, Moisio iloitsee.

Festareilla kahdeksan esiintyjää

 Voodoo Rockissa on kahdeksan esiintyjää. Esiintymislavoja on kaksi. Festivaalin aloittaa 1990-luvulla kulttimainetta saavuttanut laulava talonmies Sepi Kumpulainen.

—Ympärillämme on paljon paikallista musiikkia, joka ei nauti ansaitsemaansa huomiota. Tarkoituksemme on nostaa esiin näitä esiintyjiä tarjoillen samalla viihdettä turvallisessa paketissa, artistivastaava Mike Van Dola tähdentää.

Festarit päättää suomalaista rokkia tarjoileva Luuvitonen. Tapahtuman kohderyhmänä ovat ennakkoluulottomat hyvän underground-henkisen musiikin ystävät, jotka tahtovat viettää kesäpäivää eri musiikkityylejä kuunnellen.

Tapahtuma on K-18 koko festaripaikan toimiessa anniskelualueena.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.