Paikalliset | 04.08.2022 11:44

Varkaita Liedon Asemalla

Lieto Liedon Asemalla Pahkalaukkaantiellä murtauduttiin viime viikon maanantain ja keskiviikon välillä Leena Tervahartialan kotipaikkaan. Tervahartiala kirjoitti asiasta paikallisessa Facebook-ryhmässä varoittaen asiasta muita alueen asukkaita.

—Menin keskiviikkona kotipaikkaani ja järkytyin. Ovi oli murrettu ja koko paikka sekoitettu. Tavaraa oli pakattu laatikoihin ja talosta löytyneihin matkalaukkuihin, aivan selvänä aikomuksena tulla ne myöhemmin sieltä hakemaan, hän kertoo.

Tervahartiala kokee, että murtovarkaat olivat valinneet tavaraa, jota olisi helppo myydä eteenpäin esimerkiksi nettikirpputoreilla.

—Arvotavaraa oli pakattu, kuten Iittalan ja Arabian astioita, vanha kahvimylly, lasten leluja ja retro lamppu. Sellaista, mitä kirppiksellä saa myytyä.

Varkaiden mukaan oli ainoastaan murtohetkellä lähtenyt vanha passi ja vanhoja rahoja.

Nyt asiasta on tehty rikosilmoitus ja poliisit tutkivat paikan.

—He ottivat DNA-näytteitä ja saivat jonkin jalanjäljenkin taltioitua. Nyt jatkossa kannattaa soittaa epämääräisistä liikkujista heti poliisille, hän sanoo.

Tervahartiala kertoo lukeneensa, että Liedossa olisi viime aikoina tapahtunut murtoja muuallakin.

—Nyt taloon asennetaan valvontakamerat. Tapahtuneesta jäi pelottava olo.

 

Poliisi: ei poikkeavaa rikosaaltoa

 

 

Lounais-Suomen poliisin viestintäpäällikkö Anna Saarenoja vahvistaa, että kuluneen kesän aikana Liedossa on ollut muutamia yksittäisiä asuntoihin tai pihapiiriin kohdistuneita varkaustapauksia. Osa varkauksista on poliisille ilmoitettuja varastettuja polkupyöriä. Tällä hetkellä ei kuitenkaan voida puhua mistään poikkeavasta varkausaallosta Liedon suunnalla.

 

—Toukokuun alusta tähän päivään poliisi on kirjannut 24 rikosilmoitusta varkaudesta tai törkeästä varkaudesta. Tuo kokonaismäärä vastaa viime vuoden vastaavana ajankohtana ollutta tasoa, joten yleisesti ottaen tilanteessa ei ole mitään poikkeavaa. Esimerkiksi vuonna 2020 vastaavana ajankohtana tuli 20 ilmoitusta, Saarenoja kertoo.

 

Hän muistuttaa, että poliisille voi aina toimittaa vihjeitä epämääräisestä liikehdinnästä omalla tai esimerkiksi naapurin pihalla.

 

—Mikäli asiassa epäilee rikosta, kannattaa ottaa talteen yksilöiviä tietoja, kuten ajoneuvon rekisteritunnus. Akuuteissa tilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112.

 

Ina Virtanen

 

  

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.