Paikalliset | 17.11.2022 14:30

Valtuusto sinetöi Ketunluolan laajennuksen

Valtuusto sinetöi Ketunluolan laajennuksen

Ruskon kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti maakaupan, joka mahdollistaa kaavoitettavana olevan Ketunluolan
asuinalueen laajentamisen. Kaupan myötä kunta ostaa Kari Laurilalta 33,8 hehtaarin määräalan 300.000 eurolla.

Määräala kuuluu Isopiikiö-tilaan, ja se koostuu kahdesta erillisestä alueesta. Niistä isompi sijoittuu Isovuorentien ja Jaosvuorentien väliselle metsä- ja peltokaistaleelle, pienempi Jaosvuoren eteläpuolelle.

Laskelmien mukaan määräalalle mahtuu yli 100 tonttia. Kunnanjohtaja Kari Lehtisen mukaan alueita pystyy hyödyntämään myös vaihtomaana.

Kunnanvaltuusto hyväksyi myös muun muassa tämän vuoden määrärahamuutoksia. Ihmetystä on aiheuttanut joukkoliikenteen 180.000 euron ylitys, jolle talous- ja hallintojohtaja Sari Laineen mukaan on löytynyt kaksi selitystä: polttoainekustannusten nousu sekä Turun seudun joukkoliikenteen virhe, jonka myötä yksi Ruskolla liikennöivä reitti oli aiemmin jäänyt merkitsemättä.

—Olemme kokoustaneet joukkoliikenteen edustajien kanssa ja miettineet, miten ensi vuoden budjetista saadaan pudotettua 80.000 euroa pois, Laine kertoi.

Valtuutettu Veikko Vahtera (kok.) harmitteli, miten Turun seudun joukkoliikenteestä on suhtauduttu tilanteeseen. Virhe kustansi 90.000 euroa, joka on Ruskolle iso raha.

—Vaikka asetelma on se, että me olemme yksi sopijakunta, meihin on suhtauduttu kuin tietynlaiseen hallintoalamaiseen.

Hyvinvointialueiden voimaan tulon myötä Ruskon tuloveroprosentti on ensi vuodesta lähtien 7,11. Kiinteistöverot päätettiin kunnanhallituksen esityksen mukaan säilyttää ennallaan.

Valkiavuoren kolmannen vaiheen tonttien myynti päätettiin toteuttaa ensin tarjouskilpailulla ja sen jälkeen hintaan 20 euroa neliöltä. Aiempien vaiheiden myymättä jääneet tontit sekä Loimukujan vapaana oleva tontti pannaan myyntiin 15 euroa neliötä.

Tilatarpeita ja läpinäkyvyyttä

Demareiden valtuustoryhmä teki Hanna Suovasen johdolla aloitteen kunnan palveluiden kehittämiseksi. Esimerkkinä käytettiin Laukolan koulua ja päiväkotia, jotka tarvitsisivat ripeästi toimivammat tilat.

—Priorisoimmeko näiden kaikkien edelle teknisen toimen varastotilan, jolle on suunniteltu 800.000 euron määrärahan, Suovanen kysyi.

Perussuomalaisten tekemässä valtuustoaloitteessa ehdotettiin kunnan ostolaskujen julkaisemista netissä. Julkisuuslain mukaan kunnan samat ostolaskut ovat lähtökohtaisesti julkista tietoa.

—Ostolaskujen näkeminen avoimessa palvelussa selkeyttää kunnan rahan käytön läpinäkyvyyttä, ja kuntalaiset voivat helpommin valvoa varojen käyttöä, Hannu Kesti (ps.) totesi.

Valtuutettu Crista
Uschanov (ps.) harmitteli, että kunnan päätöksentekoelinten esityslistoissa on toisinaan teknisiä ongelmia. Välillä esimerkiksi liitteet eivät avaudu tai niitä puuttuu. Tämä saattaa herättää kysymyksiä, miksei kaikkea tarvittavaa tietoa ole saatavilla.

Valtuuston kokous aloitettiin hiljaisella hetkellä, jolla kunnioitettiin pitkäaikaisen vahtolaisen kuntapäättäjän Lassi Laineen muistoa.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.