Paikalliset | 13.06.2024 12:32

Uusi Eläkkeensaajalaulu lietolaismuusikon kynästä

Uusi Eläkkeensaajalaulu lietolaismuusikon kynästä

Lietolainen muusikko Sauli Alipirjelä on menestynyt taas laulukilpailussa. (Kuva: Maria Suomi)

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n järjestämän laulukilpailun voitti lietolainen sanoittaja-säveltäjä Sauli Alipirjelä kappaleellaan Varttuneiden ruuhkavuodet.

Alipirjelän voitto julkistettiin EKL:n Kulttuuripäivillä Hämeenlinnan Aulangolla viime torstaina. Rahapalkinnon lisäksi Alipirjelälle myönnettiin tämänvuotinen EKL:n Kulttuuriteko-palkinto.

Kilpailun ajatuksena kehittää uusi Eläkkeensaajalaulu, sillä edellisen julkaisusta on jo yli 50 vuotta.

Uuden Eläkkeensaajalaulun tarkoituksena on tarjota uusille eläkkeensaajasukupolville samaistumisen ja yhteenkuuluvuuden kokemuksia. Laulun tavoitteena on kuvata tämän päivän eläkkeensaajan tuntemuksia eläkkeellä olosta, kertoi Kulttuuripäivillä puhunut EKL:n puheenjohtaja, kunnallisneuvos Simo Paassilta.

Tuomariston perusteluissa todettiin, että Varttuneiden ruuhkavuodet toimii hyvin yhteislauluna, myös ilman säestystä laulettuna. Kappaleessa on tarttuva sävelkulku ja se on taattua korvamatoainesta. Lyriikka on oivaltavaa, siinä on riittävästi toistoa ja sanoihin on helppo samaistua. Voittajakappale on sekä positiivinen että humoristinen.

—Olin jo lähettänyt kilpailuun yhden kappaleen, jonka piti jäädä ainoaksi. Kuunneltuani sitä tuumin, että kyllä Eläkkeensaajalaulussa sittenkin pitää olla enemmän svengiä. Uusi sävellys syntyikin melko nopeasti, mutta tekstin viimeistely vaati hieman aikaa, Alipirjelä kommentoi EKL:n tiedotteessa.

Sauli Alipirjelä on voittanut aiemmin useita eri sävellys- ja sanoituskilpailuja.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.