Paikalliset | 14.12.2023 14:24

TriDeck Oy osti Jukova Corporationin

TriDeck Oy osti Jukova Corporationin

Konkurssiin ajautunut, Yliskulmalla toiminut Jukova Corporation sai marras—joulukuun vaihteessa uudet omistajat. Uuden TriDeck Oy:n taustalla on viisi alalla kokenutta ammattilaista, joilla jokaisella on siteensä Jukovaan joko työntekijänä tai yhteistyökumppanina. Alan osaamista uudella yrityksellä on omistajiensa kautta yli 70 vuoden verran, kertoo TriDeck tiedotteessaan. Uudet omistajat tuovat mukanaan synergiaetuja nykyisten yritystensä kautta.

Uusista omistajista toimitusjohtajana aloittaa sarjayrittäjä Kari Rouvali. Hänellä on aiemmalta uraltaan 19 vuoden työsuhde Jukovassa. Rouvali vastasi valimotoiminnasta ja veneteollisuuden tuotekategoriasta sekä tuotannon että myynnin osalta. Hänen muita yrityksiään ovat ohutlevyjen valmistaja Trimet sekä mökki- ja venelämmittimiä valmistava Safire.

Nykyään HL-Metalin omistajana ja toimitusjohtajana toimiva Markus Flinckman toimi aiemmin Jukovassa 10 vuoden ajan vene- sekä telakkapuolen vetäjänä.

Petri Lahdella on kolmen vuoden kokemus Jukovan junapuolen tuotantopäällikkönä meriittinään Sprinter light train -projekti Hollantiin.

Jarkko Leppähaara siirtyy Jukova Corporationista uuteen yritykseen. Hänellä on 33 vuoden kokemus Yliskulmalta. Leppähaaran työnkuvaan on kuulunut muun muassa tehdashuolto sekä tuotekehitys.

Uusista omistajista vain Mika Laiho ei ole työskennellyt Jukovan palkkalistoilla, mutta hänellä on yli 15 vuoden mittainen kokemus yhteistyöstä yrityksen kanssa. Hän on tehnyt Yliskulmalle suunnittelutyötä Alvars Oy:n kautta alihankkijana.

Tuotannon operatiivisesta toiminnasta tulevat vastaamaan tehdaspäällikkö Jarkko Leppähaara ja toimitusjohtajana Kari Rouvali.

—Oli hyvä asia, että pääsimme sopimukseen kiinteistöyhtiön kanssa, jotta pääsemme jatkamaan tuotantoa keskeytyksettä ja asiakastoimitusten viivästymättä, kertoo toimitusjohtaja Rouvali.

—Uudet omistajat näkivät lähihistorian vaikeuksista huolimatta positiivisen tulevaisuuden mahdollisuudet. Yrityksestä löytyy edelleen huippuosaamista sen ydintoiminta-alueille, kuten valimo- ja projektituotantoon sekä tärkeitä pitkäaikaisia ja isoja asiakkuuksia eri toimialoilta, kuten esimerkiksi junapuolen Škoda Transtech Oy, unohtamatta satoja perustuotannon asiakkaita.

— Palkkalistoilla jatkavien 14 pitkäaikaisen työntekijän osaaminen on arvokas perintö, jonka uusi yritys saa edeltäjältään, Rouvali tähdentää.

 

Jukova-nimi historiaan

Jukovan perinteet juontavat aina 1950-luvulle saakka, jolloin Markku Junnila perusti yrityksen. Vuosien saatossa osaaminen kehittyi ja laajeni. Yrityksestä tuli merkittävä tekijä niin meri-, rautatie- kuin rakennusteollisuudessakin. Lisäksi vapaa-ajan veneiden valmistajat sekä katukalustevalmistajat hyödyntävät yrityksen helppoasenteisia ratkaisuja. Yksi yrityksen avaintekijöistä on oma alumiinivalimo.
Jukova Corporation Oy haki itsensä konkurssiin viime lokakuussa. Yritys työllisti noin 60 henkilöä.

Jukova-nimi siirtyy historiaan, ja Yliskulmalla toimii jatkossa TriDeck Oy.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.