Paikalliset | 17.02.2022 06:36

Tilataidetta koulun seinille

  • Minja Hannuksela ja Maija Virtanen vetivät kuraattorin oven maalauspistettä muille oppilaille.

  • Uskonnon luokan ovi sai taidokkaan teoksen.

  • Koulun käytävä on saanut muitakin teoksia pintaansa. Vihaiset linnut tuijottavat oppilaita seinällä niin kauan kuin ne vielä ovat pystyssä.

Liedon Keskuskoulun oppilaskunta suunnitteli taidehankkeen, jota toteutettiin koulussa viime viikolla. Työn alla oleva projekti näkyi heti koulun aulaan astuttaessa. Kuraattorin huoneen ovi oli täyttynyt värikkäistä sormenjäljistä.

—Tämä on koko koulun taideprojekti. Sormi sieneen ja seinään. Maali kannattaa pestä heti pois sormesta, koska akryyliväri ei lähde vaatteista, projektia vetäneet Minja Hannuksela ja Maija Virtanen ohjeistivat.

Hannuksela ja Virtanen kertovat kuraattorin toivoneen oveensa teosta, joka symboloisi yhteisöllisyyttä ja viestisi, että kuraattorin luo voi tulla kuka tahansa.

Koko koulu kävikin luokka kerrallaan painamassa sormenjälkensä oveen. Jatkossa kouluun tulevat 7.-luokkalaiset saavat myös tehdä saman.

—Kuraattori itse toivoi, että tilataideteoksella olisi ainakin sata tekijää, Minja Hannuksela sanoo.

Projekti tekee osaltaan koulun ilmeestä pirteämpää. Se ei kuitenkaan ole ainoa kohde, joka on saanut värikästä maalia pintaansa. Keskuskoulun käytävillä pääsee ihailemaan muitakin ovia ja seinäpintoja, joissa on taidokkaita maalauksia eri teemoilla. Käytävällä näkyi esimerkiksi vihreitä koronaviruksia ja uskonnon luokkaa vastapäätä komeili punainen Angry Bird. Maalausten tekemiseen oltiin myötämielisiä, sillä tuleehan koko koulu rakentumaan tulevaisuudessa vielä uudelleen.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.