Urheilu | 01.04.2021 08:26

Tarvasjoelle halutaan suurempi urheiluhalli

Tarvasjoki Tarvasjoen koulun tuleva liikuntahalli herättää kysymyksiä. Tarvasjoen Urheilijat on lähettänyt Liedon kunnanhallitukselle muistutuksen, jossa kiinnitetään huomiota hallin pinta-alaan sekä siihen, että hallissa ei ole kuntosalia.
—Kun kunta tyrkkää Tarvashovin kumoon, ei näillä kulmilla kuntosalia enää olisi. Iltakäyttäjät jätettiin näiden suunnitelmien osalta täysin huomiotta, sanoo Tarvasjoen Urheilijoiden puheenjohtaja Eero Syrjälä.
—Jostakin käsittämättömästä syystä valtuustossa on edustajia, jotka haluavat ajaa kuntalaisten hyvinvointia ja liikuntamahdollisuuksia alas.
—Tästä kummallisin ja mielestäni tähän asti ajattelemattomin päätös oli kunnan ainoan uimahallin sulkeminen, vaikka laitteistojen puolesta se olisi pyörinyt vielä vuosia.

Salin pinta-ala on liian pieni

Kunnanhallitukselle esitetyssä muistutuksessa todetaan, että kilpailutukseen lähteneissä piirustuksissa salin koko on liian pieni.
—Esimerkiksi lentopallokenttä mahtuu 264 neliömetrin saliin siten, että rajojen ulkopuolelle jää ainoastaan 1,5—2 metriä tyhjää tilaa. Tämä ei takaa turvallista pelaamista, tähdennetään muistutuksessa.
—Suunniteltu koko on liian pieni myös esimerkiksi koripallon tai salibandyn harrastamiseen. Salin pieni koko vaikeuttaa ja aiheuttaa vaaramomentin myös muiden ryhmässä harjoiteltavien lajien treeneissä.
Muistuksessa tuodaan esille myös se, että säännöissä on määritelty virallisten sarjapelien kenttien mitat.
—Riittävän kokoinen sali mahdollistaisi alempien sarjatasojen virallisten pelien pelaamisen myös muualla kuin Liedon keskustassa. Näihin peleihin nykyinen salikapasiteetti ei ole riittänyt. Syynä rakennettujen urheiluhallien pieni koko.
Muistutuksessa tuodaan myös esille, että liikuntasalia käyttäisivät myös muut kuin koululaiset.
Tarvashovin poistettavassa urheilusalissa iltakäyttöaste on ollut hyvä.
—Kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin huomiotta jättäminen ei lainkaan tue kunnan isosti mainostamaa strategiaa. Ison kolhun siihen kunta sai aikaan jo uimahallin sulkemisella.

Kunta on perustellut Tarvasjoen liikuntasalin kokoa sillä, että se on saman suuruinen kuin muissakin Liedon kylissä olevat alakoulujen salit.
—Pieni sali saattaa juuri ja juuri riittää alakoulun tarpeisiin. Lapset kasvavat, ja yläkoulun oppilaat tarvitsevat jo turvallisuutensa vuoksi riittävän kokoiset tilat niin opetuksessa kuin muussa urheiluharrastuksessa. Tarvasjoen kylässä on yläkoulu.
Muistutuksessa kysytään myös hallin rahoituksesta.

—Rahoituksessa ei ole käsittääksemme huomioitu kaikkia käytettävissä olevia mahdollisuuksia. Mikäli valtionapua on hankkeelle haettu, haluaisimme saada tietää, millä perusteilla avustus on evätty. Jos avustusta ei ole haettu, mikä tähän on syynä.
 
Pekka Remes
 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.