Paikalliset | 25.08.2022 11:08

Taru Hockey lähtee kauteen uuden johdon alaisuudessa

Taru Hockey lähtee kauteen uuden johdon alaisuudessa

Tarvasjoen urheilijoiden jääkiekkojaoston miesten edustusjoukkue TarU Hockey lähtee tulevaan kauteen uuden johdon alaisuudessa. Joukkueen valmennusryhmä on uudistunut ja ohjat ottavat käsiin vastuuvalmentaja Lauri Isotalo ja apuvalmentaja Eppu Koski
nen. Kaksikko ei kuitenkaan ole tuntematon, sillä molemmat ovat jo pitkään olleet mukana seuran toiminnassa; Isotalo vuodesta 1995 lähtien pelaajana ja juniorivalmentajana, ja Koskinen pelaamisen lisäksi apuvalmennustehtävissä. Uusi vastuuvalmentaja lähteekin kauteen innolla.

—Erittäin hyvä fiilis. Olen seurannut edustusjoukkuetta sivusta pidempään ja nyt pääsee mukaan. Viime vuosina on tullut mieleen ajatus, että haluaisin joskus valmentaa myös miesten joukkuetta ja nyt siihen avautui mahdollisuus. Ajattelin, ettei minulla ollut vielä pelattu koko jääkiekko-nimistä peliä läpi, Isotalo toteaa.

Suurin osa joukkueen pelaajista on Isotalolle tuttuja valmennustöistä, mutta edustusjoukkueen päivittäisestä toiminnasta ja toimintatavoista apuvalmentaja Koskinen tietää puolestaan paremmin.

—Eppu on minua nuorempi ja tuntee pelaajat ja joukkueen sisäiset toimintatavat jokapäiväisessä toiminnassa paremmin. Ei pyörää keksiä uudestaan.

Joukkueen kokoonpanokin on hieman nuorentunut, vaikka valtavia muutoksia ei ole tullut.

—Paluumuuttajia on tullut pelaajista, jotka ovat meiltä lähteneet aikoinaan nuorten kilpajoukkueisiin. Tilaa on tosin vielä muutamalla pelaajalle.

Joukkue tulee tiivistämään yhteistyötä seuran U19-junioreiden kanssa, joille tarjotaan harjoittelu- ja pelimahdollisuuksia edustuksen kanssa. Uuteen kauteen valmistautumisen joukkue on aloittanut tämän viikon alussa, ensimmäiset harjoitusottelut pelataan syyskuun alussa ja kolmosdivari pyörähtää käyntiin syyskuun puolivälin jälkeen. Kilpailullisia tavoitteita joukkueella ei suoranaisesti ole, vaan edustusjoukkueen toiminta on Isotalon mukaan pelaajalähtöistä.

—Tavoitteet lähtevät pelaajistosta, eivätkä tule ulkoa päin. Pelaajat ovat kuitenkin aikuisia ja kyseessä on heidän harrastuksensa. Toki haluamme myös sytyttää pelaajilla urheilun kipinän, jotta se lisäisi myös omatoimista harjoittelua.

Edustusjoukkueen kotipeleistä Isotalo haaveilee yhteisöllistä kohtaamispaikkaa.

Nuutti Ruokangas

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.