Paikalliset | 17.02.2022 06:33

Sotekiinteistöjä vuokrataan lähes 20.000 neliötä

Lieto Hyvinvointialueille soteuudistuksen myötä siirtyviä kiinteistöjä on Liedossa kirjava joukko. Kiinteistöt ja huoneistot siirtyvät kunnan vastuulta hyvinvointialueen hallintaan ensi vuoden alusta. Hyvinvointialue ja kunta tekevät toimitilojen hallinnasta vuokrasopimuksen vähintään vuoden 2025 loppuun asti.

Liedon kunnan omistamista kiinteistöistä hyvinvointialueelle tullaan vuokraamaan Tarvasjoen paloasema, vammaispalveluista Mäntykodin ja Toimintakeskuksen tilat, sotepalveluiden käytössä olevat tilat Liedon kunnantalolta sekä Liedon pääterveysasema valmistuskeittiö pois lukien.

Lisäksi vuokrataan Jokilaakson, Keskuskoulun, Loukinaisten, Littoisten, Yliskulman, Pahkamäen, Taatilan ja Tarvasjoen koulujen kouluterveydenhuollon käytössä olevat tilat. Ilmaristen koululta ja lukiolta vuokrataan hammashuollon käytössä olevat tilat.

Vanhuspalveluiden hoivatiloista vuokrataan Teijuntupa, Valmakoti, Maununtupa, Amandakoti, Kujala, Tarvasjoen vanhustentalot sekä Tarvasjoen hyvinvointikeskus päiväkotitilat pois lukien.

Vuokrattavien toimitilojen huoneistoala on yhteensä noin 19.050 neliömetriä. Toimitilojen vuokran määräytymisestä on valtioneuvosto esittänyt luonnoksen kunnille lausuntoa varten.

Liedon kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut toimii myös vuokratiloissa, joista tärkeimpiä ovat Palvelukeskus Ruskan ja Sarastuksen tilat.

Matti Lehtonen

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.