Paikalliset | 24.11.2022 10:55

Smugglerrok palaa elokuun alkuun

Smugglerrok palaa elokuun alkuun

Paikkansa suomalaisessa festivaalikesässä vakiinnuttanut Smugglerrok palaa alkuperäiseen ajankohtaansa eli elokuun viikonloppuun ennen koulujen alkua. Ensi kesänä Smugglerrok järjestetään 4.—5. elokuuta.

—Smugglerrok tulee olemaan jälleen kesän päätösjuhla, ja ajankohdan paluu alkuperäiselle paikalleen on otettu lämpimästi vastaan, kertoo tapahtumapäällikkö Henri Väisänen.

Ohjelmistoa on kevennetty viime kesään verrattuna, mutta edelleenkin pääpaino on rockissa. Ensi kesän ensimmäiset kiinnitykset on julkaistu tänään, tänään alkaa myös lipunmyynnin joulukampanja. Lietoon ovat tulossa ruotsalainen pop metal -yhtye Amaranthe, viimeistä kesäänsä Pate Mustajärvi solistinaan kiertävä Popeda, lokakuussa uuden albumin ”1973” julkaissut Maija Vilkkumaa sekä suomalainen power metal -yhtye Stratovarius.

—Vaikka ohjelmistoa on kevennetty, menee se edelleen rockimpaan puoleen. Tarjolla on jokaiselle jotain, kertoo muutaman vuoden jälkeen Smugglerrokin organisaatioon palannut lietolainen Lena Haapala.

Väisänen jatkaa, että Smugglerrok on jalostunut Lietoon nimenomaan Haapalan ansiosta. Haapala ehdotti tuolloin Liedossa ravintolaa pyörittäville veljeksille, Henri Väisäselle ja Lauri Haukalle, konsertin järjestämistä ravintolan pihalla.

—Lena ideoi musiikkitapahtuman, jota lähdimme yhdessä toteuttamaan. Smugglerrok ei olisi tämän kokoluokan tapahtuma ilman Lenaa, Väisänen kiittelee ”Smugglerrokin äitiä”.

Ensimmäinen Smugglerrok järjestettiin Kauppapihalla vuonna 2015. Festivaalivieraita oli kahden päivän aikana noin 3.000.

—Tapahtuma on kasvanut sopivasti. Smugglerrokissa ei ollut koronavuosina katkoja haasteista huolimatta.

 

Elokuu sopii yhteistyökumppaneille

Liedon kaupunki on perinteisesti kutsunut Smugglerrokiin yhteistyökumppaneiden ja naapurikuntien edustajia.

—Olen tyytyväinen, että tapahtuma palaa elokuulle. Heinäkuussa yhteistyökumppanit ja naapurikaupunkien edustajat ovat tavallisesti lomalla eivätkä he pääse tulemaan Lietoon, sanoo Liedon kaupunginjohtaja Mika Ingi.

—Lisäksi heinäkuussa kutsuja erilaisiin tapahtumiin tulee paljon.

Smugglerrok on osa United Festivals Oy:tä.

—Tiedostimme, että viime kesän Smugglerrok järjestetään kesän vilkkaimpana festivaaliviikonloppuna, mutta organisaatiollamme oli ruuhkaa perinteisellä viikonlopullamme. Lisäksi moni oli ostanut liput isoille festivaaleille jo vuotta tai kahta aikaisemmin, mutta korona oli peruuttanut festivaalit, jotka lopulta järjestettiin viime heinäkuussa. Tämä oli yksi syy, miksi Smugglerrok palasi elokuulle, Henri Väisänen kertoo.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.