Paikalliset | 10.02.2022 08:18

SmugglerRok siirtyi heinäkuulle - rosterissa aiempaa enemmän ulkomaisia

SmugglerRok siirtyi heinäkuulle - rosterissa aiempaa enemmän ulkomaisia

SmugglerRokin perustaja ja promoottori Henri Väisänen (vas.) ja United Festivalsin Henri Kulmala odottavat tulee festarikesää toiveikkaina. Kaksi edellistä kesää ovat olleet tapahtumäjärjestäjille hankalia.

Lieto United Festivalsin Turun-toimiston kahdeksannen kerroksen ikkunoiden takana roiskii räntää, mutta toimiston tuoleilla istuvat Henrit Väisänen ja Kulmala puhuvat tulevasta kesästä. Vuosi sitten useamman eri musiikkifestivaalin järjestäjätahot löivät hynttyyt yhteen. Saman firman repertuaariin yhdistettiin Turun perinteinen Down by the Laituri, Liedon SmugglerRok, Naantalin Sunfest ja Lokalahden Karjurock. Tulevana kesänä lista pitenee kolmella uudella festivaalilla, tapahtumapaikkoina Tuusula, Lappeenranta ja Vihti.

Edelliset kaksi kesää ovat olleet tapahtumajärjestäjille hankalia, ja festivaalijärjestäjät katsovatkin nyt tulevaan. Liedon keskustassa järjestettävän Smugglerrokin kohdalla se tarkoittaa entistä selkeämpää keskittymistä raskaaseen rockiin.
—Ainahan meidän kohderyhmämme on ollut vähän varttuneempi festarijengi. Esiintyjälista kertoo paitsi festarikävijöistä, myös järjestäjien omista mieltymyksistä, Väisänen naurahtaa.

Ensi kesälle kiinnitetyistä bändeistä yli puolet on ulkomaisia: Accept, Danko Jones, Hardcore Superstar, Mustach, Millencolin ja Bonnie Tyler. Suomalaisista bändeistä on Smuggleriin kiinnitetty Korpiklaani, Brother Firetribe, Popeda, Sonata Arctica ja Negatiiviset Nuoret.

Aiemmin elokuussa järjestetty SmugglerRok siirtyy ensi kesäksi heinäkuun ensimmäiseen viikonloppuun. Pääsyy on United Festivalsin toinen tapahtuma, Naantalin Sunfest, joka järjestettiin viime kesänä samana viikonloppuna Smugglerin kanssa.
—Se oli aika hankala kuvio, Väisänen kertoo.
Ensi kesänä United Festivalsin kuuden viikon festariputki starttaa Smugglerista 1.7. ja päättyy 6.8. Sunfestiin.

Järjestelyissä paljon paikallisia

Tapahtumapaikkana Laurin kenttä on osoittautunut toimivaksi. Keskeinen sijainti, toimiva infra ja moneen taipuva festivaalialue puhuvat paikan puolesta.
—Me olemme osoittaneet, että Laurin kenttä sopii isonkin tapahtuman järjestämispaikaksi. Tänä kesänä keskitymme päälavaan, joka on suurempi kuin koskaan aiemmin.

Yleisökapasiteetti on päivää kohden noin 5.000. Myös videoscreenit ja VIP-teltta ovat aiempaa suurempia, veljensä Lauri Haukan kanssa SmugglerRokin perustanut, ja siitä edelleen päävastuun kantava Henri Väisänen lupaa.
United Festivalsin tapahtumien tekniikasta vastaa jatkossa Rajupaja Oy, mutta avuksi tarvitaan myös paljon talkoolaisia. Liedon Pallo on ollut monena vuonna mukana paikallisen tapahtuman mahdollistajana.

—Itse puhun edelleen talkoolaisista, vaikka seura saakin korvauksen tekemästään työstä. Yksittäiset vapaaehtoiset ovat ilman korvausta mukana tukeakseen lasten ja nuorten harrastamista. Heille on varmasti tarvetta myös tulevana kesänä.

Paikalliset ihmisetkin alkavat olla tottuneita kesäiseen viikonloppuun, jolloin Liedon keskustassa oikeasti tapahtuu jotain.
—Smuggleria järjestetään tasan niin kauan, kun se lietolaisille sopii. Jos kunta tai paikalliset eivät jonain vuonna halua tapahtumaa Lietoon, se lopetetaan, Väisänen sanoo.

Sen aika ei ole ainakaan vielä.

Matti Lehtonen

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.