Paikalliset | 30.05.2024 14:49

Sirpa ja Jorma Kannisto ovat Vuoden maarialaiset

Sirpa ja Jorma Kannisto ovat Vuoden maarialaiset

Sirpa ja Jorma Kannisto ovat tämän vuoden Vuoden maarialaiset. Nimitys julkistettiin Maarian päivänä viime sunnuntaina Maarian kylätalolla. Kovin kaukaa Jorman ei tarvinnut tulla hakemaan palkintokukkia, sillä hän huolehti Maarian päivän äänentoistosta.

Nimityksen perusteluina mainittiin, että Sirpa ja Jorma Kannisto järjestävät Maarian kylätalolla aamutanssit kerran kuukaudessa sekä yhteislauluja kaksi kertaa kuukaudessa.

—Nimitys oli täysi yllätys. Tuli suoraan puskista, sanoivat Sirpa ja Jorma Kannisto heti tiedon julkistamisen jälkeen.

Kannistot eivät pelkästään laulata muita, vaan Jorma käy myös karaokekilpailuissa.

 

Aika kuluu, mutta asiat eivät muutu

Maarian päivä järjestettiin 38:nnen kerran. Kaksi ensimmäistä Maarian päivää järjesti SPR:n Maarian osasto. Kolmannesta alkaen järjestäjänä on ollut Maarian kyläyhdistys paikallisten toimijoiden kanssa.

Aikaa on siis kulunut, mutta onko mikään muuttunut. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Timo Nurmio luki alkutervehdyksessään puheensa vuodelta 1998. Maariassa oli visioita, miten alueesta tulisi viihtyisä asuinalue. Tuolloinkin aluetta oli kehittämässä työntekijöitä, kuten Maarian kylätalolla on nyt, mutta oliko hankkeilla jatkuvuutta ja pysyvyyttä 25 vuotta sitten ja onko nyt.

Turun kaupungin tervehdyksen toi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola (sd.). Hän kertoi, että uuden koulun rakennushanke etenee aikataulussa, samoin Jäkärlän urheilukentän uudistaminen.

Maaskola muisteli viime joulukuuta ja Maarian joulunavausta. Siellä hän lupasi, että kylätalon jatko on turvattu ja sitä se tälle vuodelle onkin.

Paikalla oli myös hyvinvoinnin apulaispormestari Mirka Muukkonen (vas.), jonka vastuualueelle kuuluvat muun muassa lasten ja nuorten hyvinvoinnin asioiden seuranta ja ohjaaminen.

Muukkonen kertoi ymmärtävänsä jäkärläläisten huolen lasten pitkästä koulukuljetuksesta. Uutta Jäkärlän koulua rakennetaankin nopeutetussa aikataulussa. Samaan rakennukseen tulee myös varhaiskasvatuksen tiloja. Koskennurmen alueen valmistuttua alueella on enemmän asukkaita, mikä puolestaan takaa sen, että palvelut säilyvät alueella.

Muukkonen kehui Maaria kyläyhdistystä ja kylätaloa, jotka ovat malliesimerkkejä paikallisesta toiminnasta.

Maarian seurakunnan tervehdyksen toi aluepappi Kristiina Frondelius. Hän kertoi, että seurakunnan toiminta säilyy alueella.

Maarian kylätalon toiminnasta kertoivat muun muassa yhteisötoiminnan kehittäjä Kristiina Joenpolvi, Elinvoimaa ikääntyvistä -hankkeen projektikoordinaattori Helena Levonmaa ja Harrastuksen liekki -hankkeen työntekijä Kalle Linden Fingerroosin säätiöstä.

 

Päivää viettiin sisällä ja ulkona

Maarian päivä sai ihmisiin liikettä, sillä sadekuuron takia päivän ohjelman avaus oli sisätiloissa, mutta sateen tauottua ohjelmaa jatkettiin jälleen pihalla. Päivän aluksi Maarian Mahti järjesti nappulajuoksut urheilukentällä.

Lapsille oli tarjolla myös ponikärryajelua. Lähestyvät Euroopan parlamentin vaalit olivat saaneet puolueet liikkeelle kertomaan ehdokkaistaan.

Maarian päivän järjesti Maarian kyläyhdistys yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.