Urheilu | 10.06.2021 08:24

Ruskon pesis pirteässä kesäterässä

Ruskon pesäpallo on saatu jälleen hyvään vauhtiin, vaikka korona toi talviharjoitteluun omat vaikeutensa. Ruskon Pallon pesis on kuluvalla viikolla pitänyt perinteisen pesiskoulun 5—14-vuotiaille nuorille. Koulussa 39 lasta syventyi pesiksen saloihin sekä lajiharjoitteiden että myös varsinaisen pelaamisen kautta. Tunnetusti lasten taidot kehittyvät huimasti kolmessa päivässä.

Pesiskoulun jälkeen on mahdollisuus siirtyä pelaamaan varsinaisiin joukkueisiin, jos intoa riittää. Pesäpallo on monipuolinen laji, jossa kunnon ohella kasvaa myös taktinen osaaminen. Samalla pesiskoulussa opetellaan elämisen taitoja, sillä koulussa ei perinteisesti ole suvaittu minkäänlaista kiusaamista tai toisen väheksymistä. Joukkueen tulos tulee aina toisen kannustamisen kautta.
Toukokuun lopulla alkoi pesäpalloon keskittyvä liikuntaleikkikoulu. Mukaan toki mahtuu vielä. Kerran viikossa tiistaisin pidettävä koulu on Pesäpalloliiton alaista toimintaa. Liikkari kehittää perusliikunnallisia valmiuksia ja tutustuttaa lapset pesäpalloiluun. Liikkari on tarkoitettu 3—6-vuotiaille, ja lapset jaetaan ikäkausittaisiin ryhmiin. Liikkari toimii elokuun loppuun saakka.

Syyskuussa Ruskolla pelataan C-junnujen Itä-Länsi-ottelut, eli uusi pesisstadion on silloin kansallispelimme keskiössä. Ruskon pesisstadionilta puuttuu sähköinen tulostaulu. Varsin Hyvä ry on myöntänyt julkista Leader-rahoitusta 3.500 euroa, mutta noin 10.000 euron hankkeesta puuttuu vielä yli puolet. Toivottavasti rahoitus saadaan järjestettyä, sillä pesisstadion ilman kunnon tulostaulua on kuin laulu ilman sanoja.

Ismo Söderling

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.