Paikalliset | 30.12.2021 08:16

Ruskon pääkirjasto suljettu sisäilmaongelmien takia

Ruskon pääkirjasto suljettu sisäilmaongelmien takia

Ruskon pääkirjaston ollessa suljettuna sisäilmaongelmien takia palvelee Vahdon lähikirjasto laajennetuin aukioloajoin. Vahdon lähikirjasto on Laukolan koulun naapurissa.

Rusko/Vahto Ruskon pääkirjasto on ollut suljettuna viime viikon keskiviikosta alkaen. Syynä ovat sisäilmaongelmat. Pääkirjastossa on tehty kuluneen vuoden aikana sisäilmaan liittyviä selvityksiä ja tutkimuksia. Toimialajohto päätti varotoimenpiteenä sulkea pääkirjaston vähintään tammikuun puoliväliin saakka.

—Pääkirjaston sisäilmastoasiassa on edetty Ruskon kunnan sisäilmasto-ongelmia koskevan menettelytapaohjeen mukaan. Menettelytapaohje sisältää muun muassa toimenpiteet hyvän sisäilmaston turvaamiseksi sekä toimintamallin selvittelytyöhön. Sisäilmastotyöryhmässä on kiinteistön hallinnan, käyttäjien sekä työsuojelun ja -terveyden edustajia, kertoo kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Jari Hjelm.

—Selvittelyssä ollaan vaiheessa, että ongelman mahdollinen aiheuttaja on löytynyt, sisäilmatyöryhmä kokoontunut ja ollut yhteyksissä ympäristöterveysvalvontaan.
Myös pääkirjaston palautusluukku on suljettu.

Pääkirjaston ollessa suljettuna palvelee Vahdon lähikirjasto laajennetuin aukioloajoin. Kirjasto on avoinna maanantaista perjantaihin, ja 15. tammikuuta alkaen myös lauantaisin.
Pääkirjaston ollessa suljettuna pääkirjastolta noudettavaksi tilattu aineisto on noudettavissa viimeiseen noutopäivään asti Vahdon lähikirjastosta. Jos aineistoa ei voi noutaa Vahdolta, neuvotaan ottamaan yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun ennen viimeistä noutopäivää. Näin asiakasta ei veloiteta noutamattomasta varauksesta.

Jos saapumisilmoitus ei ole vielä tullut, varauksen voi asettaa tauolle verkkokirjastossa tai varauksen noutopaikan voi vaihtaa.
Jos ei voi palauttaa lainojaan Vahdolle tai muuhun Vaski-kirjastoon, suositellaan uusimaan lainat hyvissä ajoin. Lainan eräpäivä on viimeinen maksuton päivä. Uusinta onnistuu verkkokirjastossa vaski.finna.fi. Jos aineistoon on varauksia, ei sitä voi uusia. Aineiston voi palauttaa Vaski-kirjaston toimipisteeseen.

Jos pystyisi käyttämään vain pääkirjastoa, hyvitetään kirjaston sulkemisesta aiheutuvat myöhästymismaksut. Tässä tapauksessa neuvotaan ottamaan yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun.
Ruskon keskustaa lähellä olevia Vaski-kirjaston toimipisteitä on Vahdon lisäksi Raisiossa. Paattisten ja Yli-Maarian kirjastoissa on käytössä omatoimiaika aukioloaikojen lisäksi.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.