Paikalliset | 14.05.2021 09:01

Ruskolla valtuustoehdokkaita enemmän kuin viimeksi

Ruskolla valtuustoehdokkaita enemmän kuin viimeksi

Ruskon kunnanhallituksen puheenjohtaja Sisko Hellgren (kok.) ei ole enää ehdolla kuntavaaleissa.

Rusko Sanotaan, että kuntavaaleihin on ollut vaikea saada ehdokkaita, mutta Ruskolla ehdokkaita on enemmän kuin vuoden 2017 vaaleissa. Neljä vuotta sitten ruskolaiset äänestäjät pääsivät valitsemaan 87 ehdokkaasta. Nyt ehdokkaita on 92 kappaletta.
Ehdokasmääriään olivat kasvattaneet kokoomus, perussuomalaiset ja vasemmistoliitto. Kokoomuksella on 33 ehdokasta, kun vuoden 2017 vaaleissa ehdokkaita oli 24. Perussuomalaiset ovat nelinkertaistaneet ehdokasmääränsä 12 ehdokkaaseen. Vasemmistoliiton ehdokasmäärä nousee seitsemästä yhdeksään.
Ehdokasmäärät ovat pudonneet keskustalla, sosialidemokraateilla ja vihreillä. Demarien ehdokasmäärä on miltei puolittunut vuoden 2017 vaalien 20 ehdokkaasta 11 ehdokkaaseen. Keskustan ehdokasmäärä on 18, kun viime kerralla se oli 22. Vihreillä ehdokkaita oli viimeksi 11, nyt yhdeksän.
Ruskon valtuustossa on 27 paikkaa. Vuoden 2017 vaalissa uusia valtuutettuja valittiin 12, valtuustopaikkansa uusi 15 ehdokasta. Vuonna 2017 valtuutettujen keski-ikä oli 46 vuotta.

Sisko Hellgren ei asetu ehdolle

Ruskolla vuoden 2017 kuntavaalien äänikuningatar oli Sisko Hellgren (kok.) 139 äänellä. Hän ei ole ehdokkaana tänä vuonna.
Kokoomuksesta valtuuston jättää myös Tom Flinkman. Demareista eronnut ja oman valtuustoryhmänsä perustanut Tarja Helenius yrittää uusia valtuustopaikkansa kokoomuksen listalta.
Vihreistä valtuuston jättävät Miia Käär, Susanna Jansén ja Niina Pekkala, siis kolme vihreiden valtuustoryhmän neljästä valtuutetusta.
Sosialidemokraateistanvaltuuston jättävät Ulla Vittasmäki ja Anneli Kiiski. Keskustan valtuustoryhmästä ehdokkaaksi ei asetu Heli Nurmi.

Ruskon 27 valtuutetusta paikkansa yrittää uusia 19 ehdokasta.

Pekka Remes
 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.