Paikalliset | 09.11.2023 16:37

Rusko ostaa tontin Hiidenvainion koulun vierestä

Rusko ostaa tontin Hiidenvainion koulun vierestä

Ruskon kunta aikoo ostaa tontin Hiidenvainion koulun läheisyydestä.

Tontti sijaitsee Kuppikiventien ja Vahdontien kulmauksessa, ja se muodostuu Kuppikivenkulma-nimisestä kiinteistöstä.

—Tontti päätettiin ostaa lähinnä sen sijainnin vuoksi, sanoo Ruskon kunnanjohtaja Kari Lehtinen.

Tontin kauppahinnaksi on yksityisen maanomistajan kanssa sovittu 22,40 neliömetriltä, joka tarkoittaa 2.134-neliöisen tontin osalta noin 47.800 euroa.

Vielä ei ole määritelty, mitä paikalle voitaisiin rakentaa — tai olla rakentamatta. Sijainti on tosiaan hyvä: aivan keskustassa Vahdontien varressa ja lähellä koulukeskusta. Rakennusoikeutta on 320 neliön verran.

—Tontille ei ole vielä osoitettu mitään käyttötarkoitusta. Mitä ja millä aikataululla siihen tulee, ei vielä tiedetä, Lehtinen lisää.

Tontilla on valmiiksi voimassa oleva kaava. Se kuuluu Ruskon keskustan asemakaavaan ja on määritelty asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Kaava mahdollistaa tällä hetkellä yksikerroksisen rakentamisen.

Ruskon kunnanhallitus hyväksyi osaltaan tonttikaupan ja esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää maan hankintaan 48.000 euron suuruisen lisämäärärahan.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.