Paikalliset | 13.10.2022 14:09

Rengas Turku avasi toimipisteen Avantissa

Rengas Turku avasi toimipisteen Avantissa

Rengas Turku Oy on avannut uuden toimipisteen Liedon Avantissa. Kyseessä on täyden palvelun toimipiste, eli myymälässä on tarjolla renkaita ja vanteita, lisäksi on autohuolto sekä rengashotelli. Toimipiste palvelee sekä raskasta kalustoa että henkilöautoja.

—Liedon Avanti on meille huippupaikka, sillä alueella on raskaan kaluston toimijoita. Toimipisteessä on laaja piha, jossa mahtuu kääntymään. Lisäksi on halli, jonne mahtuvat myös pitkät rekat. Hallin läpi voi ajaa, kertoo yrittäjä Marko Rantanen.

Uuden toimipisteen avaamiseen oli montakin syytä. Kaksi vuotta sitten Pansiontien tulipalossa paloi yrityksen rengashotelli renkaineen. Rengas Turun piti saada uutta tilaa. Rantanen kiittelee yhteistyötä Liedon kaupungin kanssa. Rakentamisen kannalta kaikki on sujunut vaivatta ja nopeasti.

—Alun perin tänne piti tulla vain raskaan kaluston renkaita, mutta alueella on paljon henkilöautoja, joten otimme valikoimiimme myös henkilöautojen renkaat. Meillä on myös iso rengashotelli, josta ei lopu kapasiteetti kesken.

Toimipisteessä on myös henkilöautojen varaosavarasto. Ajatuksena on, että autot saadaan kerralla kuntoon.

—Epävarmassa taloustilanteessa autoja ei vaihdeta uusiin. Ihmiset pitävät vanhat autonsa ja korjauttavat niitä.

Uusiin tiloihin on muuttanut myös yrityksen hallinto, joka aikaisemmin toimi Vanhalla Hämeentiellä Turussa.

Yrityksen vanhat toimipisteet jatkavat entiseen tapaan. Toimipisteitä on Liedon lisäksi Turussa kaksi, Kaarinassa kaksi ja Salossa yksi. Henkilökuntaa Rengas Turulla on 56 henkilöä.

Rengaspula ei uhkaa

Kun Ukrainan sota alkoi, puhuttiin alkavasta rengaspulasta. Venäjällä toimii rengastehtaita, joita koskevat länsimaiden pakotteet.

—Meillä on 10.000 rengasta normaalia enemmän varastosta. Varauduimme muuttuneeseen tilanteeseen varastoimalla renkaita, joten pystymme palvelemaan asiakkaita, Rantanen sanoo.

—Olemme yksityinen liike ja ketterä tekemään päätöksiä. Mikä toiselle yritykselle näyttäytyy riskinä, näyttäytyy toiselle mahdollisuutena. Yrittäjän pitää itse miettiä, mitä ratkaisuja tekee kuuntelematta median näkemyksiä tulevaisuudesta.

Jos jostain renkaista tulee pulaa, niin pakettiautojen renkaista ja erikoisrenkaista.

—Jos pakettiautoon tarvitaan renkaita, kehotan nyt tulemaan. Voi olla, että myöhemmin niitä ei enää saa.

Kitkoilla vai nastoilla?

Rengas Turun Liedon Avantin toimipisteen päällikkö on Jari Havia. Hänen työhönsä kuuluvat päivittäiset myyntityöt, toimipisteen henkilökunnan johtaminen sekä toiminnan kehittäminen.

Siispä talvea enteilevä kysymys: nastat vai kitkat?

—Kitkarenkaat yleistyvät koko ajan varsinkin suurissa kaupungeissa. Jos vertaillaan saman merkin nasta- ja kitkarenkaiden hinnan eroa, on sitä noin 20 euroa, eli hinnat ovat lähes samat.

Moni ensimmäistä kertaa kitkarenkailla ajava saattaa hämmästyä renkaiden hiljaisuutta ja mukavuutta. Yllätys on sekin, että kesärenkaat ovat äänekkäämpiä kuin kitkarenkaat.

—Joka on valinnut kitkarenkaat, ei enää vaihtaisi niitä nastarenkaisiin, Havia tietää.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.