Paikalliset | 08.01.2022 11:44

Remontti jatkuu Maunun koulun eteläpäädyssä

  • Maunun koulun laajennus ja saneeraus ovat edenneet mukavasti. Rehtori Helka Kalajoki ja tekninen johtaja Mika Heinonen eivät kuitenkaan vielä huokaise helpotuksesta.

  • Uudisosa (oikealla) on valmis. Nyt tammikuussa alkaa eteläpäädyn (vasemmalla) saneeraus.

  • Erityisen suuri tarve oli toiselle kotitalousluokalle.

Rusko Maunun koululla tapahtuu. Tavaraa kannetaan sisään ja ulos, tekniikkaa asennetaan ja pöytiä kasataan kokoon. Kiireen aistii. Tavarat on saatava paikoilleen, jotta yläkoululaiset pääsevät palaamaan joululomalta kouluun.
—Hippasen jännittää ensi maanantai, myöntää rehtori Helka Kalajoki.

Kaiken kaikkiaan ollaan kuitenkin hyvällä mallilla. Remontti on pysynyt Ruskon kunnan teknisen johtajan Mika Heinosen mukaan sekä aikataulussaan että budjetissaan.
—Vaiheet yksi ja kaksi on tehty, nyt alkaa viimeinen eli kolmas vaihe.
Vaiheilla Heinonen tarkoittaa, että koulukiinteistön laajennus sekä toisen päädyn saneeraus ovat pääpiirteittäin valmiit. Remontoitavana on vielä eteläsiipi, jossa sijaitsevat esimerkiksi luonnontieteiden ja kielten luokat.
—Siellä tehdään peruskorjausta, hajotetaan seiniä, avarretaan käytäviä, tehdään naulakkohuone. Fysiikan ja kemian luokkiin tehdään kohdepoistot, Kalajoki luettelee.

Rukkaus ei tosiaan ole ollut ihan pieni. Mutta aivan välttämätöntä koulun remontointi oli, Kalajoki muistuttaa. Lähes alkuperäisessä kunnossa ollut 30-vuotias rakennus vaati laajentamista, korjaamista ja nykyaikaistamista.
Sen lisäksi, että Maunun kouluun on saatu uusia ja uusittuja tiloja, päivitysten lista on pitkä: On saatu uudet irtokalusteet, lokerot, kellot. Liitutaulut on vaihdettu kosketusnäyttöihin. Ilmastointi ja lukitus on uusittu, valaistus muutettu ledeihin.

Erityisen tärkeinä Kalajoki kokee uusitun kumimattolattian, kohennetun akustiikan, uuden kotita-
lousluokan sekä oppilashuoltoon saadun odotushuoneen.
Jotta uusinta opetussuunnitelmaa pystyy noudattamaan, oli ehdotonta muuttaa luokkahuoneet monikäyttöisemmiksi. Nyt tiloja pystyy jakamaan irtoseinillä.

Aikaisemmin Maunun koulussa ei ollut paikkaa, johon olisi mahtunut kunnolla koko ikäryhmän oppilaat. Enää ei ole välttämätöntä kokoontua isompia tapahtumia varten Ruskotalolle.
Esimerkiksi ruokalasta tehtiin monitoimitila.
—Ruokalaan asennettiin iso valkokangas ja kaiuttimet, mikä palvelee myös iltakäyttäjiä.
Remonttia suunnitellessa mietittiin, miten kiinteistöä pystyisivät hyödyntämään muutkin kuin koululaiset. Kalajoki antaa esimerkeiksi uuden äänieristetyn neuvottelutilan sekä kotitalousluokan.
—Uudessa kotitalousluokassa pystyy nyt hienosti järjestämään vaikka makkarantekokurssin.

Iso ponnistus koko kunnalle

Rehtori ja tekninen johtaja eivät vielä hengähdä helpotuksesta. Tehtävää riittää yhä.
Sen suurempia yllätyksiä saneeraus tai uuden rakentaminen eivät kuitenkaan ole tuoneet tullessaan, Mika Heinonen sanoo.

Maunun koulun yhteydessä oleva keskuskeittiö remontoitiin aiemmin. Sen korjaus oli täynnä yllätyksiä, mikä näkyi sekä rahallisesti että aikataulullisesti. Epäonnisesta keittiösaneerauksesta viisastuttiin.
—Nyt lähtöselvitykset tehtiin todella tarkasti, joten kaikkeen on pystytty varautumaan hyvin etukäteen. Kunnaninsinööri Tuomas Salmi on tehnyt ison työn. Sen puoleen ei ole suurempia yllätyksiä tullut, Heinonen kuvailee.

Kaiken kaikkiaan Maunun koulun kohennus on ollut iso projekti koko kunnalle — eikä vain rahallisesti. Väistötiloja on haettu ympäri kuntaa. Yläkoululaisten oppitunteja on järjestetty Kirkonkylän ja Merttelän kouluilla sekä Ruskotalolla. Kalajoki kiittää henkilökuntaa, oppilaita sekä heidän huoltajiaan joustavuudesta.
—Toiveena on, että ensi syksyn uusi lukukausi alkaisi uudistetussa koulussa, hän sanoo.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.