Paikalliset | 03.03.2022 08:19

Perhekahvilat avautuvat vähitellen

Perhekahvilat avautuvat vähitellen

MLL:n perhekahvilat jatkuvat taas Liedossa. Perhepesässä tiistaina olivat leikkimässä Ida Tripp (oik.), 1-vuotias Into Tripp, 2-vuotias Ilo Tripp ja Saana Lehtinen.

Tienoo Lapsille leikkiseuraa ja aikuisille juttuseuraa. Perhekahvila on mukava ekstra arkeen.
—Toivotaan, että väki taas löytää tänne ja päästään jatkamaan normaaliin tapaan, sanoo MLL:n Liedon paikallisyhdistyksen viestintävastaava Saana Lehtinen.

Koronatilanteen takia toiminta on ollut vähän väliä tauolla. Nyt tiistaina Perhepesän ovet avattiin MLL:n perhekahvilalaisille ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kahvila on auki tiistaisin kello 13.30—15.30 sekä perjantaisin kello 9—12.

Korona-aikaan MLL Varsinais-Suomen piiri on järjestänyt verkkotoimintaa. Liedon paikallisyhdistys teki kuitenkin päätöksen, ettei se järjestä perhekahvilaa etänä.

—Meillä ei olisi riittänyt siihen resurssit. Piirin tilanne on eri, koska heillä on palkatut työntekijät. Me teemme tätä vapaaehtoisvoimin, Lehtinen vertaa.

Eikä perhekahvila välttämättä toimisi yhtä lailla etänä. Kohtaaminen on toiminnan ydintä. Perhekahvilaa emännöivä Ida Tripp muistuttaa, että perhekahvilaan saa tulla aukioloaikojen puitteissa miten parhaaksi näkee. Se on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja näiden huoltajille.
—Eikä tarvitse olla edes lietolainen. Kuka vaan tänne sattuu eksymään, on tervetullut, Tripp lisää.

Aktiivisista ohjaajista pulaa

Tarvasjoella perhekahvilatoimintaa ei ainakaan toistaiseksi järjestetä.
—Meillä ei valitettavasti vielä ole Tarvasjoella tällä hetkellä MLL:n perhekahvilatoimintaa, mutta kartoitamme parhaillaan erilaisia vaihtoehtoja. Toiveissa olisi järjestää kevään aikana jonkinlaista vastaavaa toimintaa lapsiperheille, sanoo MLL:n Tarvasjoen yhdistyksen puheenjohtaja Petra Jorasmaa.

Myös Ruskolla perhekahvilatoiminta jatkaa katkolla.

—Vahdolla ei ole perhekahvilaa näillä näkymin tulossa, kertoo Tytti Lehtilä MLL:n Vahdon yhdistyksen puolesta.

MLL:n Varsinais-Suomen piirin perhekeskustoiminnan koordinaattori Miia Päiviön mukaan perhekahviloihin tarvittaisiin uusia aktiivisia ohjaajia.

—Tässä on mahtava tilaisuus kokea elämyksiä vapaaehtoistyön parissa sekä saada perhekahviloiden ovia vielä enemmän auki eli auttaa perheitä, Päiviö sanoo.

Esimerkiksi Paattisilla vapaaehtoisia tarvittaisiin.

—Meillä ei ole Paattisilla tällä hetkellä perhekahvilaa suunnitelmissa vetäjän puuttumisen vuoksi. Jos innokas vetäjä löytyy, perhekahvilatoiminta mielellään käynnistetään, vinkkaa MLL:n Paattisten yhdistyksen puheenjohtaja Johanna Lindstedt.
 

Maria Suomi

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.