Paikalliset | 13.04.2023 12:33

Pankkiholvista kylmähuoneeksi

Pankkiholvista kylmähuoneeksi

Ei uskoisi, että tässä tilassa sijaitsi vielä vuosi sitten pankkikonttori. Remontti on tehnyt tehtävänsä: Väliseinät on purettu. Kokoushuone muutettu keittiöksi, pankkiholvi kylmähuoneeksi. On avaraa ja valoisaa.

—Tämä on Ruskon paras paikka. Tässä näkee hyvin Ruskon ytimeen. Paras mahdollinen paikka lounaskahvilalle, tuumii Saku Amirkhani.

Centrosta tuttu yrittäjä laajentaa toimintaansa. Pubin rinnalle tulee kahvilaa, lounasravintolaa ja grilliä yhdistelevä Stella. Stellan avajaisia vietetään 24. huhtikuuta.

—Suht hyvin kaikki alkaa olla valmista. Laitteet huolletaan parhaillaan kuntoon. Koristelut puuttuvat, pientä näpertelyä on vielä, Amirkhani jatkaa.

Ideana on, että Stellasta saisi arkisin lounasta, olisi menulista, aamupalaa ja kahvit pullineen.

—Lounas tulee olemaan perinteistä kotiruokaa. Kokin kanssa suunniteltiin, että lounaslista kiertäisi viiden—kuuden viikon sykleissä.

Ajan myötä ruokalistalta poistetaan annoksia ja lisätään sen mukaan, mitä ihmiset haluavat. Amirkhani toivoo mahdollisimman paljon palautetta. Kaikki risut ja ruusut ovat tervetulleita.

—Kehitys jatkuu paikan suhteen koko ajan, hän luonnehtii.

Ainakin aluksi Stella on auki joka päivä, maanantaista sunnuntaihin. Syksyllä tehdään arvio, onko esimerkiksi sunnuntain aukiololle tarvetta.

Amirkhani haluaa luoda Stellasta modernin mutta lämpimän koko perheen kahvilaravintolan. Lapsia varten perustetaan leikkinurkkaus.

Hän tekee selkeän rajanvedon Stellan ja Centron välille: Stellasta ei saa alkoholia lainkaan, ja Centrossa ei ole jatkossa keittiötä.

Vaikka avajaisetkin ovat vasta tuloillaan, Saku Amirkhani visioi jo eteenpäin.

—Kun homma saadaan hyvin liikkeelle, voisi valikoimaan lisätä cateringpalvelun. Mutta sille ei ole mikään kiire. Aluksi täytyy saada paikka muuten pyörimään.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.