Paikalliset | 19.01.2023 14:51

Paneeli keskustelee lietolaisten nuorten hyvinvoinnista

Liedon kaupunki järjestää paneelikeskustelun lietolaisten nuorten hyvinvoinnista kaupungintalon valtuustosalissa torstaina 26. tammikuuta illalla.

Illan keskustelun aiheita ovat median otsikot nuorten huumeiden käytöstä, väkivallasta ja kiusaamisesta.

Keskustelemassa ovat Ankkuripoliisista Matti Pippola, ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä, etsivä nuorisotyöntekijä Jere Järvinen, Lemun koulun rehtori Pasi Läpinen sekä Liedon perusopetuksen johtava rehtori Pekka Teittinen.

—Aluksi pitää todeta, että suurimmalla osalla lapsista, nuorista ja perheistä asiat ovat hyvällä tolalla. Koulun näkövinkkelistä heillä menee siis mukavasti. Kuten tavallista, osasta oppilaista kouluilla nähdään huoli, kertoo perusopetuksen johtava rehtori Teittinen.

—Viikoittain puututaan somen aiheuttamiin ikäviin asioihin, esimerkiksi joku jätetään ryhmän ulkopuolelle tai otetaan kuvia tai videoita, joita jaetaan luvattomasti.

Joidenkin oppilaiden runsaat poissaolot koulutyöstä tuovat selvitettävää, mutta Teittisen mukaan luvattomia poissaoloja on kuitenkin melkoinen vähän.

—Väkivalta, päihteet ja muut vastaavat tilanteet ovat onneksi koulutyössä harvinaisempia.

—Ilkivalta ja häiriökäyttäytyminen varsinkin ilta- ja yöaikaan koulujen pihoilla tai lähistöllä on ollut jo jonkin aikaa ongelmallista. Tässäkin toki on alueellisia eroja ja myös ajanjaksoja, jolloin näitä ilmenee enemmän. Kesäaika lienee hankalinta aikaa, Teittinen summaa.

Paneelissa Matti Pippola edustaa Ankkuritiimiä. Ankkuritoiminta kohdistuu varhaisessa vaiheessa nuorten hyvinvoinnin edistämiseen ja rikosten ennalta ehkäisemiseen. Ankkuritoimintaa toteutetaan moniammatillisessa tiimissä, johon kuuluvat asiantuntijat poliisista, sosiaalitoimesta, terveystoimesta sekä nuorisotoimesta. Turun Ankkuritiimi työskentelee muun muassa Liedon, Ruskon ja Turun alueilla.

Illan tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita. Tilaisuutta voi seurata ja siihen osallistua myös reaaliaikaisen livestriimauksen välityksellä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.