Paikalliset | 07.10.2021 08:01

Pahkamäen esiopetus ja Tarvasjoen halli ensi vuoden isoja investointeja

  • Tarvasjoen liikuntahallin rakentamistyöt koulun yhteyteen ovat käynnissä. Yhteensä liikuntahalli maksaa vajaat 1,2 miljoonaa euroa.

  • Nuolemontielle tarvitaan kevyen liikenteen väylä Yrjönniityntien ja Närepolun välille.

Lieto Teknisten palveluiden investointiohjelmassa vuosille 2022—2024 on listattu lähivuosien merkittävimpiä investointihankkeita. Uudishankkeista suurimmat ovat Tarvasjoen liikuntahalli sekä Pahkamäen koulun esiopetustilat. Tarvasjoen liikuntahallille on kuluvalle vuodelle laskettu 700.000 euron kustannukset, ensi vuonna summa kasvaa vielä vajaalla puolella miljoonalla. Rakentaminen on Tarvasjoella jo käynnissä. Valmista odotetaan tulevan ensi vuoden syksyksi.
Pahkamäen alueen esiopetustilat on tarkoitus rakentaa 250.000 eurolla. Lapsimäärä kasvaa Asemanseudulla, ja nykyiset käyttötarkoitukseen sopimattomat tilat jäävät ensi syksynä pieniksi.

Uuden Keskuskoulun osalta kustannuksia tulee tänä vuonna noin puoli miljoonaa, ja seuraavina vuosina 1,5—7 miljoonaa euroa per vuosi. Koulun arvioidaan valmistuvan vuonna 2025 ja sen kokonaiskustannuksiksi on kunnanvaltuusto päättänyt 16,3 miljoonaa euroa.
Korjausrakentamisen puolella merkittävimmät kohteet ovat Härkätien terveyskeskuksen saneeraus ja Jokilaakson koulun ylä- ja välipohjakorjaukset. Terveyskeskuksen remonttiin kuluu tänä vuonna 700.000 euroa, ensi vuonna 485.000 euroa. Jokilaakson koulun korjauksiin on tälle ja ensi vuodelle budjetoitu yhteensä 380.000 euroa.

Infrarakentamisessa kunnan suurimmat hankkeet ovat Matintalon alueen kunnallistekniikka, Avantin eritasoliittymän valmistelutyöt, Pääskykalliontien perusparannus ja Nuolemontien sekä Kaunistontien alueella tehtävä perusparannus ja kevyen liikenteen väylä.
Teknisen lautakunnan ehdotuksen mukaan talonrakennuksen kokonaissummaksi muodostuu noin 4,3 miljoonaa euroa, infrarakentamiseen esitetään varattavaksi noin 5,5 miljoonaa euroa.

Matti Lehtonen

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.