Paikalliset | 03.08.2023 11:31

Paattisille ja Vahdolle suunnitteilla iso aurinkovoimala

Paattisille ja Vahdolle suunnitteilla iso aurinkovoimala

Paattinen Paattisilta lähtöisin olevan Ville Kaiturin perustama Biosolar Oy suunnittelee Paattisten ja Vahdon alueelle isoa aurinkovoimalaa.

Laitos rakennetaan peltomaalle. Aluetta yhtiö tarvitsee 85 hehtaaria.

—Useiden maanomistajien kanssa on keskusteltu alueiden vuokraamisesta, mutta mitään nimiä ei vielä papereilla ole. Ensisijaisesti pyrimme vuokraamaan voimalan tarvitsemat alueet, mutta jossain kohdin voi kyseeseen tulla myös kauppa, Ville Kaituri sanoo.

Tähän saakka asuntorakentamisessa yrittäjänä toiminut Ville Kaituri sanoo sen alan toiminnan hidastuvan, mutta päästöttömän energian kysyntä on vahvassa kasvussa.

Hän toteaa, että kaavaillun alueen lähistöllä kulkee Lieto-Uusikaupunki sähkölinja, joten sähkön siirtoa varten voimalasta ei tarvita pitkiä syöttöjohtoja.

Suunnitellun voimalan teho on 60 megawattia. Hinnaksi arvioidaan nyt 60 miljoonaa euroa.

—Perustajaosakkaiden lisäksi tarkoituksemme on saada yritykseen kotimaisia sijoittajia.

Yhtiö tavoittelee Suomeen myös kokoonpanotehdasta, jotta koko asentamisen ei tarvitse tapahtua pelloilla. Kokoonpanotehdas toteutuessaan palvelisi myös muita Suomeen ja muualle Pohjois-Eurooppaan rakentuvia hankkeita.

Mikäli Paattisten-Vahdon aurinkovoimala toteutuu, sen on tarkoitus olla tuotannossa jo ensi vuoden lopussa.

Biosolar järjestää hankkeesta keskustelutilaisuuden 15. elokuuta Paattisilla Kreivilän Kivinavetassa.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.