Paikalliset | 02.02.2023 10:11

Paattinen sai oman sketsihahmon Putouksessa

Paattinen sai oman sketsihahmon Putouksessa

Turkulaislähtöinen näyttelijä Linda Wiklund nähdään parhaillaan pyörivällä putouskaudella mukana ensimmäistä kertaa. Ohjelman suosio ja miljoonayleisö yllättivät näyttelijän täysin. Tiedossa oli, että yllätyksiä on suorassa lähetyksessä luvassa. Lavalle saattaa ilmestyä vastanäyttelijäksi, kuka tahansa vieras, tai edessä voi olla yllätystehtävä. Wiklundin mukaan juuri ne ovat niitä riemastuttavimpia hetkiä suorassa lähetyksessä.

—Pitää olla lauantai-iltana puoli kahdeksan aikaan täysin skarppina. Putous on ihan hullunmyllyä, täytyy vaan hypätä vuoristorataan ja pitää kiinni.

Sketsihahmokilpailuun hän on luonut sähäkän ja suorasanaisen Misu Läntisen, joka kruunattiin vuoden 2011 Miss Paattiseksi. Hahmo on myös vahvasti turkulainen, kuten myös omien sanojensa mukaan Wiklund itsekin.

—Minua on aina huvittanut se, että olen asunut Helsingissä viisitoista vuotta ja Turku tunkee aina ulos. Murteesta jää heti kiinni stadilaisille. Lähtökohtaisesti sitä ei pidetä mitenkään viehättävänä piirteenä Helsingissä päin, Wiklund naurahtaa.

 

Omat juuret vahvasti esillä hahmossa

Ohjaaja Antti Tuomas Heikkiseltä tuli ehdotus, että Misu Läntine voisi olla missitaustainen. Wiklundille oli tärkeää tuoda lisäksi hahmoon omia juuriaan ja murrettaan. Hän on itse kasvanut lapsuutensa ja nuoruutensa omakotitalossa Moisiossa, joten oli luonnollista tuoda Paattinen myös mukaan kuvioihin.

—Vierastin ajatusta, että hän olisi käynyt missikilpailun Turussa tai Kupittaalla. Kaupungista katsoen Moisio oli ihan landea, joten kuulosti viehättävältä, että hän olisi Miss Paattinen ja osallistunut yhdessä, vaikka siskonsa, serkkunsa ja koulun keittäjän kanssa kilpailuun.

Paattinen on Wiklundille muutenkin tuttu paikka nuoruudesta, jossa hän vietti aikaa ystäviensä kanssa. Hänellä liittyy asuinalueeseen eräs toinenkin muisto.

—Kuljimme paattislaisten kanssa aina samalla linja-autolla kouluun, kun menimme yläasteelle ja lukioon, Wiklund muistelee.

Hän myöntää, ettei paljon ole tarvinnut harjoitella ennakkoon hahmoon liittyviä asioita. Murre näyttelijän mukaan tulee, kuin apteekin hyllyltä.

Ison ohjelmaformaatin tekemiseen valmistautumiseen kuuluu kuitenkin paljon muuta työtä, kuin itse näytteleminen.

—Koko viime syksy kirjoitettiin ja treenattiin erilaisia kohtauksia, johon hahmot mahdollisesti joutuvat. Joudun tekemään paljon myös valintoja, joita haluan Misun kautta ihmisille tuoda. Näyttämöaika on rajallinen, joten kaikkea ei ehdi tuomaan tiskiin, mitä on ehtinyt suunnittelemaan, Wiklund sanoo.

Yleisiä keskustelupalstoja Wiklund välttää, mutta sosiaalisen mediassa hän saa paljon ihmisiltä palautetta. Näyttelijä kertoo katsovansa jokaisen viestin, mutta kaikkiin ei ehdi henkilökohtaisesti vastaamaan.

—Turun suunnalta varsinkin tulee äärimmäisen rakkaudellisia viestejä. Turkulaiset ovat onneksi itseironinen kanssa ja nauramme omalle murteelle ja stereotypioille, hahmo on selkeästi siis kolahtanut.

 

Yleisön reaktiot määrittävät hahmon suuntaa

Liikaa Wiklund ei voi hahmon tulevaisuudesta vielä paljastaa, mutta missi-kohtaus on suunnitteilla, jos Misu Läntisen tie putouksessa jatkuu.

—Misu on aika nopealiikkeinen, joten hänellä tulee olemaan varmasti aika isoja ratkaisuja varsinkin rakkauselämän suhteen, hän paljastaa.

Wiklund kertoo, että suunnitellussa mennään kuitenkin viikko kerrallaan, koska hahmon jatkaminen kisassa on epävarmaa. Hän pyrkii ottamaan yleisön tarpeet huomioon suunnitellessa seuraavia kohtauksia.

—Kuuntelen paljon yleisöä. Lähden viemään hahmoa aina siihen suuntaan, mikä naurattaa ihmisiä ja herättää keskustelua.

Nähdäänkö Misu Läntinen sitten mahdollisesti myös joskus vierailemassa Paattisilla?

—Jos kutsu käy, niin ehdottomasti, Wiklund vinkkaa.

Niko Kettunen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.