Urheilu | 25.08.2022 11:04

Nuorten Jukolan juostiin Kotkassa

Nuorten Jukolan juostiin Kotkassa

Perinteinen Nuorten Jukola -viestisuunnistuskisa, miteltiin tänä vuonna Kotkan Karhulassa Äijänvuoren maastossa helteisessä kelissä. Tampsan hiihtostadion polkurikkaine lähimetsineen tarjosi  hienot puitteet tapahtumalle, johon oli tänä vuonna ilmoittautunut yhteensä 139 joukkuetta. MS Parmasta kisaan osallistui kolme 7-henkistä joukkuetta, joista etenkin nuori ykkösjoukkue lähti hakemaan hyviä sijoituksia aivan kärjen tuntumasta. Seuran  Kakkos- ja kolmosjoukkueessa oli hyvä sekoitus kokemusta ja ensikertalaisia ja tavoitteena oli onnistuneet suoritukset ja kokemuksen kartuttaminen.

Heti avausosuus osoitti, että maastossa tapahtuu ja paljonkin. Virheitä tehtiin ja ennakkoon kovana pidetyt joukkueet eivät olleetkaan ensimmäisen osuuden vaihdossa ihan kärjessä ja lopullinen voittaja Espoon Suuntakin oli 1,5 minuuttia kärjestä yhdeksäntenä.
Toinen osuus palautti sitten jo suosikit seitsemän joukkueen kärkiryhmään. Espoo nousi piikkipaikalle nuorten maajoukkuesuunnistaja Silva Kempin 6. osuudella, eikä siitä enää luopunut, vaan voitti parin minuutin marginaalilla. Kirkkonummen Lynx nousi ankkuriosuudella toiseksi ja Tampereen Pyrintö  taipui kolmanneksi.

MS Parman nuorista suunnistajista moni oli kärsinyt loppukesän aikana sairasteluista ja iskukyky oli arvoitus. Neljällä ensimmäisellä osuudella jouduttiin antamaan vähän siimaa kärjen vauhdille sijoituksen pyöriessä kahdenkymmennen paikkeilla. Nuori 1-joukkue juoksi kuitenkin hyvin, parantaen vielä lopun osuuksilla  sijoittuen lopulta seitsemänneksi.
Avausosuudella Venla Lehtonen oli alkumatkasta kärkiporukassa. Loppumatkan pieni virhe ja kesällä sairastettu Korona söivät kuitenkin lopussa sen verran vauhtia, että kärki pääsi karkuun ja vaihtosijoitus oli sijalla 20. pari minuuttia kärjestä.

Topias Lautamäki kakkososuudella napsi joukkueita kiinni ja oli loppulenkillä jo neljästoista, mutta harmittava virhe toiseksi viimeisellä rastilla söi jonkin verran aikaa.

Kolmas osuus oli ns. putkiosuus ilman hajontarasteja. Joukkueen nuorimpiin kuuluva Lassi Ekström selvitti radan mallikkaasti ja sijoitus säilyi 19. Kärjessä mentiin pari minuuttia nopeammin.

Ensi kertaa 1-joukkueessa Nuorten Jukolassa suunnistanut Anna Kapanen juoksi 14-vuotiaiden tyttöjen 4-osuuden. Alku sujui hyvin, mutta ennen väliaikarastia tuli harmillinen virhe, mikä vei aikaa. Sijoitus vaihdossa 23.

Niin ikään joukkueen nuoreen kaartiin kuuluva Carlit Tölkkö lähti 5-osuudelle takaa-ajo mielessä. Suunnistus sujui ja juoksu kulki ja sijoitus parani nyt jo sijalle 18.

Kokenut viestikettu Lotte-Line Ekström kuului niin ikään toipilaskaartiin kesän sairasteluiden jälkeen. Osin vielä vajaakuntoisena, parhaan iskun puuttuessa tiedossa olikin rankka reissu. Sujuva suunnistus ja varma tekeminen mahdollistivat kuitenkin hyvän suorituksen ja sijoitus parani viisi pykälää.

Jussi Ankelo teki sen mitä oli tehtävissä, kun kärki meni jo 18 minuuttia edellä. Joukkueita oli harvassa, mutta selkiä tuli vähitellen vastaan. Jussi oli 18-vuotiaiden poikien ankkuriosuuden kolmanneksi nopein. MS-parman ankkuriosuuden juoksijat tekivät muutenkin kovaa jälkeä, kun 2-joukkueen ankkuri Topias Muukkonen iski osuudella kaikkein kovinta vauhtia ja kolmosjoukkueen Elias Lehtonen oli osuusajoissa yhdeksänneksi nopein.

Kakkosjoukkueessa annettiin sitten ikätasoitusta jo melkoisen paljon, kun 10-12-vuotiaat olivat ikäänsä reilusti vaativimmilla osuuksilla. Joukkue oli maalissa  sijalla 42.
Kakkosjoukkueessa juoksivat Iina Päärni, Saana-Mari Ekström, Elmo Salmenoja, Laura Lamppu, Eero Karttila, Inkeri Karttila ja Topias Muukkonen

Kolmosjoukkue oli hakemassa kokemusta yhdistelmäjoukkueella. Viidellä oli omaan ikäänsä reilusti vaativampi osuus. Sinnikkäästi kaikki hoitivat hommansa. Sijoitus oli 106.
Kolmosjoukkueessa juoksivat Lotta Lamppu, Nicholas Sandell, Huuko Hanhela, Siiri Paukkunen, Pauli Aalto, Kerttu Tuomisto ja Elias Lehtonen.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.