Paikalliset | 04.08.2022 10:58

Neuvottelut keskustan liikekiinteistöstä jatkuvat

Neuvottelut keskustan liikekiinteistöstä jatkuvat

Rusko  Asunto Oy Ruskon Liikekulman liiketilojen tulevaisuutta ei ole vielä päätetty. Taloyhtiö ja kunnan edustajat kokoustivat keväällä, mutta nyt kesän lomakautena neuvottelut ovat olleet katkolla.

—Teimme yhtiökokouksessa kunnalle neuvottelupyynnön. Yritetään pikimmiten jatkaa yhteisneuvotteluja, jotta saataisiin selvyys, miten edetään, toteaa Asunto Oy Ruskon Liikekulman puheenjohtaja Raimo Ali-
Keskikylä.

Neuvotteluiden on määrä jatkua nyt elokuussa, vahvistaa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Antti Mattila (kesk.). Sen tarkemmista suuntaviivoista ei ole päätetty, eikä Mattila halua ottaa vaihtoehtoihin kantaa vielä toistaiseksi.

—Laskelmia on tehty, taloyhtiö on kartoittanut eri vaihtoehtoja. Elokuun aikana pidämme heidän kanssa taas neuvottelut.

Ruskon Liikekulman liikekiinteistössä on kunnan kirjasto, joka on ollut suljettuna sisäilmaongelmien takia viime joulukuusta lähtien. Viereisessä liikehuoneistossa toimivat jalkahoitola ja parturi-kampaamo, leipomo-kahvila sulki ovensa pari viikkoa sitten.

 

Monet seikat jarruttavat etenemistä

 

Jotain 1970-luvulla rakennetulle, aivan Ruskon ydinkeskustassa sijaitsevalle liiketilalle tulisi tehdä. Vähintään saneerauksen tila vaatii, mutta myös purkamisesta on puhuttu.

Yksi ehdotus on ollut, että liikekiinteistön tilalle rakennetaan niin sanottuja senioriasuntoja. Niiden suhteen ei Ali-Keskikylän mukaan ole ainakaan vielä edistytty.

—Nykyinen kaava on hieman ongelmallinen, koska sen mukaan paikalle ei voi rakentaa montakaan neliötä lisää.

Uudisrakennuksen rakennuttaminen ei kuulu taloyhtiön intresseihin, Ali-Keskikylä sanoo. Jos kuitenkin kiinnostuneita rakennuttajia löytyy ja saadaan kumpaakin osapuolta tyydyttävä sopimus, olisi se mahdollista.

—Mutta sellaisia neuvotteluja ei ole käyty, Ali-Keskikylä lisää.

Sekään, että liikekiinteistö erotettaisiin taloyhtiöstä ja vaikka purettaisiin, ei olisi yksinkertainen ratkaisu. Yhtiön asuinkerrostaloon tehtiin hiljattain putkiremontti.

—Putkiremontin hankeosuus jäi aika suureksi. Eli jos liikesiipi purettaisiin, sen hankeosuus kaatuisi taloyhtiön asukkaiden maksettavaksi, mikä olisi ongelma. Hissi tehtiin pari vuotta sitten ja siitäkin on vielä vähän omaa hankeosuutta jäljellä.

 

Kunnan vaikuttamismahdollisuudet rajalliset

 

Prosessi on ollut pitkä, mutta Antti Mattila muistuttaa, että kunnalla on vain rajalliset mahdollisuudet vaikuttaa liikekiinteistön tilanteeseen. Kunta on taloyhtiössä mukana osakkeen omistajana.

—Kunta ei pääse omilla päätöksillään taloyhtiön päätösten edelle tai pysty tekemään päätöksiä yhtiön puolesta.

—Kirjasto tietenkin olisi hyvä saada tavalla tai toisella toimimaan mahdollisimman pian, Mattila jatkaa.

 

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.