Urheilu | 10.03.2022 08:07

Nappulaliiga perusti uuden lasten jalkapallojoukkueen Maariaan

Nappulaliiga perusti uuden lasten jalkapallojoukkueen Maariaan

Ypsilonissa treenattiin sunnuntaina vuonna 2016-syntyneiden ryhmässä. Kuva Miika Weckman.

Maaria/Paattinen Turun Nappulaliiga on perustanut jalkapallojoukkueen Maaria-Paattisten vuonna 2016-syntyneille lapsille. Seurakoordinaattori Miika Weckman kertoo, että joukkue kasattiin innokkaan kysynnän vuoksi.

—Intoa riittää. Alueella on paljon lapsiperheitä ja lapsia. Uuden joukkueen lisäksi Maaria-Paattisilla on toimintaa ikäluokissa 2011—2013-syntyneille yhteisjoukkueen muodossa, samoin 2014—2015 -syntyneille yhteisjoukkueena.

Uudessa 2016-syntyneiden joukkueessa on nyt kahdeksan innokasta pelaajaa. Kevään aikana joukkueeseen odotetaan lisää kasvua. Joukkue harjoittelee sunnuntaisin kello 15—16 Ypsilonin liikuntasalissa.
—Normaalisti tämän ikäisille ei joukkuetta perusteta, mutta erään innokkaan isän ansiosta se saatiin aikaan hänen lupautuessaan vetämään joukkuetta.

Aluetoiminta on Turun Nappulaliigalle tärkeää.
—Harjoittelu on leikin kautta tapahtuvaa toimintaa. Tekemistä riittää ja lapset saadaan ihastumaan lajiin. Koko ajan pallo on mukana tekemisessä, se on tärkeää.

Ypsilonin liikuntasali on Weckmanin mukaan sopiva toimintaan.
—Tilat ovat hyvät ja tarjolla on paljon lapsille sopivia pieniä maaleja.

Kevään aikana Nappulaliiga järjestää aluetapahtuman, jossa se rekrytoi lisää pelaajia joukkueisiin.
—Turun Nappulaliiga on perinteikäs turkulainen seura. Meillä on Varsinais-Suomessa noin 1.300 pelaajaa. Tekemisessä yhdistyvät hauskanpito ja liikunnan riemu.

Aluetoiminnan lisäksi seuralla on myös kilpatoimintaa.
—2014-syntyneille on jo ikäluokan oma edustusjoukkue. Eri alueiden pelaajat ovat mukana kyseisessä joukkueessa.

Toimintaa pyörittävät lasten vanhemmat vapaaehtoisina vetäjinä ja toimihenkilöinä. Seura tarjoaa toimihenkilöille ilmaiset koulutukset, joissa heidät perehdytetään toimintaan.
—Koronan aikana kaikissa joukkueissa ei ollut treenejä. Jotkut ovat nyt palanneet takaisin harjoittelemaan. On ymmärrettävää, että joissain perheissä oltiin pandemian takia varovaisempia.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.