Urheilu | 02.06.2022 11:52

Mikko Lehtonen MM-turnauksen paras puolustaja

Mikko Lehtonen MM-turnauksen paras puolustaja

Ruskolainen Mikko Lehtonen juhlii toista MM-kultaansa Tampereella. Kuva: IIHF

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti MM-kultaa sunnuntaina Tampereella ja Helsingissä järjestettyjen kotikisojen finaalissa kaatamalla Kanadan jatkoajalla luvuin 4—3. Voitolla Leijonista tuli samanaikaisesti sekä olympialaisten jääkiekkoturnauksen, että MM-kisojen hallitsevia mestareita.

Kultamitalin napanneiden pelaajien joukossa oli jälleen myös Liedossa syntynyt ja Ruskolla kasvanut Mikko Lehtonen, josta tuli näin olympiakultamitalistin lisäksi myös kaksinkertainen maailmanmestari.

Lehtonen pelasi loistavan MM-turnauksen ja esityksistään hänet valittiin turnauksen parhaaseen all star -kentälliseen sekä koko turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Muista suomalaisista parhaaseen kentälliseen ylsivät turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti Jussi Olkinuora ja hyökkääjä Sakari Manninen.

Muiden palkintojen lisäksi Lehtonen oli maailmanmestarijoukkueen paras pistemies kahdella maalillaan ja kymmenellä maaliin johtaneella syötöllään.

Nuutti Ruokangas

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.