Paikalliset | 13.07.2023 10:31

Matonpesupaikoilla riittää hyörinää

Matonpesupaikoilla riittää hyörinää

Mattomankelia käytti Anne-Mari Javén.

Parhaat kuivatusilmat mattojen pesemise kannalta olivat kesäkuussa, mutta vieläkin ehtii saada matot puhtaiksi ja kuiviksi, vaikka ilman suhteellinen kosteus alkaa hidastaa varsinkin paksumpien räsymattojen kuivumista.

Paattisten matonpesupaikalla kävi alkuviikosta kova suihke. Harjat rahisivat ja pesuaineet levittivät hyvänsuopaista tuoksua.
— Joka vuosi käyn täällä pesemässä mattoja. Tänä vuonna tulen usemmankin kerran, sillä ei kaikkia mattoja jaksa kerralla, sanoi Anne-Mari Javén huuhtoessaan teräsaltaassa mattoa.

Säkylässä syntynyt Javén sanoi pienestä pitäen käyneensä mattopyykillä.
— Siellä Pyhäjärvessä pestiin ennen, vähän iilimatojenkin joukossa.

Paattisten hiljattain kohennettua matonpesupaikkaa Anne-Mari Javén pitää hyvänä. Mattomankelilla saa puristettua liiat vedet pois, ja valutusorsia on riittävästi usemmallekin pyykkärille.

Turussa on seitsemän kaupungin ylläpitämää matonpesupaikkaa. Paattisten paikka on vastapäätä aluetaloa, Jäkärlän pesupaikka löytyy Läpikäytävästä. Moision matonpesupaikka on Sankarintien ja Yijoentien kulman lähistöllä.

Matonpesupaikkojen käyttäminen on ilmaista, eikä pesemiseen tarvitse varata vuoroa. Kaikkien pesupaikkojen varustukseen kuuluvat pesualtaat, kuivauspuomit ja mattomankeli.

Matonpesupaikat ovat avoinna sääolosuhteiden salliessa toukokuun alusta lokakuun loppuun.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.