Paikalliset | 16.03.2023 12:24

Loukinaisten eskarien moduuli saapui

Loukinaisten eskarien moduuli saapui

Loukilinnan päiväkodin pihassa kävi tiistaiaamuna vilske, kun työmiehet kalustoineen pystyttivät paikalle odotettua moduulia. Tila saapui neljässä eri osassa, jotka kytketään paikan päällä toisiinsa.

Tamperelaisen Josira Oy:n työnjohtaja Pasi Jylhä kertoi yrityksen vastaavan kaikesta moduulin pystytykseen kuuluvasta aina lvi-puolesta sähkötöihin.

—Meiltä on paikalla kaksi sähkömiestä, kaksi putkimiestä, kaksi rakennusmiestä sekä työnjohtaja. Tämä moduuli on aika näppärän kokoinen asentaa paikalleen. Isompiakin on nähty, hän kertoo.

—Iltapäivällä pitäisi olla valmista. Elementtien asennuksen jälkeen ne saumataan toisiinsa kiinni,
Jylhä jatkaa.

Paikalla oli myös tamperelaisen Parmaco Oy:n asennustyönjohtaja Ville Välimaa. Yritys myy, suunnittelee, valmistaa ja vuokraa siirtokelpoisia rakennuksia.

—Teemme väistötiloja, kouluja sekä väliaikaisrakennuksia. Tämän rakennuksen koko on aika vakio, pieni lisätila. Näitä pystytetään nopeasti. Elementit tulevat tehtaalta ja ne on ajettu tänne viime yön aikana.

Pohjatöitä moduulille tehtiin Välimaan mukaan kuukauden päivät.

—Alle on paalutettu pohjaksi teräspalkkiperustukset.

Käyttökuntoisiksi uudet tilat saadaan pääsiäisen jälkeen.

—Tiloihin on suunniteltu paikat 21 lapselle, Liedon toimialajohtaja Anne Ahtiainen kertoo.

Ulos asennetaan vielä ramppi sekä portaat ja viimeistelyjä tehdään, kunhan lumet ja maa sulavat.

Eskarit muuttavat uuteen tilaan

Rakennusmiesten työt ja moduulin näyttävä saapuminen päiväkodin pihaan noteerattiin Loukilinnassa.

—Innokkaina odottelemme uusien tilojan käyttöä. Lapset ovat katselleet ikkunasta kaivureita viime päivät, Loukilinnan päiväkodin johtaja Tuija Laine kertoo.

Toimialajohtaja Laila Mäkelän mukaan uusiin tiloihin sijoitetaan päiväkodin esikoululaiset.

—Aina isompia lapsia ja oppilaita liikutetaan ja pienemmät ja heidän tilanteensa pidetään stabiilina. Tästä syystä esikoululaiset siirtyvät uusiin tiloihin, hän kertoo.

Eskarit ovat olleet sijoitettuna nyt Loukinaisten koulun kirjaston tiloihin ja syöneet myös koululla. He jatkavat ruokailujaan jatkossakin siellä.

—Esi- ja alkuopetuksen nivelvaiheessa on tärkeää tutustua jo koulumaailmaan. Näin siirtyminen kouluun ei tunnu niin vaikealta sen koittaessa, Mäkelä toteaa.

Sama on todettu hyväksi jo esimerkiksi Pahkamäen koulun esikoululaisten kohdalla, jotka myös siirtyivät viime syksynä väistötiloihin.

—Nyt Liedossa pullistellaan lapsista ja paikat ovat täynnä. Puskuritiloja siis tarvitaan, Mäkelä toteaa.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.