Urheilu | 07.07.2022 08:42

Lietolaistrio matkalla Pariisiin

Lietolaistrio matkalla Pariisiin

Lietolaiset Susan Nymander, Juha Saarelainen ja Mari Lusenius suuntaavat pyöränsä tänään kohti Pariisia.

Tänään torstaina kello 10, istahtavat keltapaitaiset pyöräilijät satuloihin Turun Tuomiokirkon pihassa ja suuntaavat menopeliensä tangot kohti Pariisia, jossa he ovat perillä 16. heinäkuuta. Team Rynkebyn hyväntekeväisyyspyöräily vakavasti sairaiden lasten hyväksi kerää jälleen polkijat yhteen useasta eri maasta. Ainutkertaisella matkalla, joka alkaa jo paljon ennen itse ulkomaanmatkaa, ylläpidetään terveyttä ja fyysistä kuntoa sekä koetaan luontoelämyksiä maisemien vaihtuessa pyörän edetessä satojen kilometrien matkoja.

Tänä vuonna Team Rynkebyn Turun tiimissä on mukana kolme lietolaista pyöräilijää. Ensikertalainen Juha Saarelainen sekä koronavuosina Suomessa järjestettyyn Team Rynkebyn pyöräilyyn jo aiemmin osallistuneet Mari Lusenius sekä Susan Nymander.

Luseniuksen ja Nymanderin mukaan keltapaitaiset pyöräilijät alkavat olemaan Suomessa jo tuttu juttu. Saarelainen puolestaan kertoo olleensa positiivisesti yllättynyt autoilijoiden hyvästä suhtautumisesta polkijoihin.

Keltapaitojen joukkoon on myös tunkua. Tiimien muodostaminen noudattaa tiettyjä sääntöjä ja joukosta pitää löytyä esimerkiksi aina yksi lääkäri, sekä noviiseja että kokeneempia polkijoita ja myös pyörän korjaustöitä taitavia.

—Hakuprosessi ensi vuoden joukkueeseen on jo käynnissä. Kapteenisto haastattelee ja valitsee mukaan pääsevät, Mari Lusenius kertoo.

Jos ensimmäisellä kerralla ei vielä tärppää, suosittelevat naiset hakemaan uudestaan seuraavana vuonna.


Paljon treenikilometrejä


Varsinainen matka Pariisiin on vain yksi osa koko pyöräilytempaukseen lähtemistä.

—Pyöräily aloitetaan huhtikuussa ja se jatkuu heinäkuun alkuun. Jokainen polkee 2.500 kilometriä ennen varsinaista reissua. Harjoitteluun kuuluu ryhmäajoa. Me esimerkiksi ajamme kaksi 50 kilometrin ryhmälenkkiä viikossa sekä joka toinen lauantai 100 kilometriä, Mari Lusenius kertoo.

Tämän lisäksi tiimi osallistuu muihin erikoistapahtumiin, kuten Pirkan pyöräilyyn ja polkee myös kenraaliharjoituksena kahden päivän aikana yhteensä 400 kilometriä.

—Niiden lisäksi poljemme vielä yhtenä päivänä Kasnäsiin lounaalle, Susan Nymander jatkaa.

Lietolaiskolmikon mukaan pyöräily porukassa on mukavaa ja matka Pariisiin taittuu hyvässä seurassa.

—Se on hauskaa! Poljetaan ja syödään. Pyöräilyvauhti on myös leppoisa ja samalla pystyy juttelemaan. Itse kuuntelen myös musiikkia samalla, Mari Lusenius sanoo.

Myös vettä kuluu polkijoiden pulloista runsaasti. Yhdeksän litraa vettä päivässä on sopiva määrä reissun päällä.


Tarkka aikataulu


Turun tiimissä on mukana noin 40 pyöräilijää ja kymmenen huoltotiimin jäsentä. Pyöräilijät itse kustantavat kaikki välineensä, matkansa ja hotellinsa. Pääsponsori Rynkebyn rahat suunnataan hyväntekeväisyyteen. Jokainen tiimi puolestaan hakee omia sponsoreita, jotka puolestaan avustavat reissun ruokahankinnoissa. Konsepti on havaittu hyväksi ja pysynyt samana vuosikausia.

—Olemme myös keränneet pulloja ja järjestäneet koulujuoksu-tapahtumia, Susan Nymander kertoo.

Pyöräilytiimiin kuuluminen on ollut kolmikon mukaan helppoa. Kaikki on aikataulutettu selkeästi ja jokaisella on oma roolinsa. Pariisiin pyöräillessä aikataulu on hyvin tarkka, tauotkin minuutin tarkkuudella.

—Susan ja Juha kuuluvat navi-tiimiin ja itse olen treeni- ja some-tiimeissä. Matkamme vaiheita voi seurata Team Rynkeby Turun Instagramissa ja Facebookissa, Lusenius vinkkaa.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.