Paikalliset | 26.08.2021 08:19

Lieto-opisto tähyää jo epidemiannjälkeiseen aikaan

Lieto-opisto tähyää jo epidemiannjälkeiseen aikaan

Lieto-opisto on avoin kaikille, tervetuloa! toivottaa rehtori, kieltenopettaja Heli Hukkanen.

Lieto Koronaepidemian aika on pahoin kampittanut kansalais- ja työväenopistojen perustehtävää.
—Tehtävämme on tuoda ihmisille virkistystä, hyvinvointia, tietoja ja taitoja. Viime vuonna jouduimme peruuttamaan kursseja. Nyt ainakin aloitamme lähiopetuksella, kertoo Lieto-opiston rehtori, kieltenopettaja Heli Hukkanen.
—Opettajamme hallitsevat etäopetuksen, joten voimme järjestää myös hybriditunteja, joista osa on luokassa ja osa etänä.
Kansalais- ja työväenopistoilla on ihmisen hyvinvointiin laajempikin merkitys kuin vain tietojen ja taitojen kartuttaminen. Kurssilaiset ovat aktiivisia ja virkeitä ihmisiä. Se puolestaan vaikuttaa kunnan terveydenhoidon menoihin niitä vähentävästi.
—Tutkittu tosiasia on, että opistot tekevät hyvää niin kuntalaisille kuin kunnillekin, Hukkanen painottaa.
Mutta vielä korona-aika näkyy Lieto-opiston tarjonnassa. Ryhmät ovat normaalia pienempiä terveysturvallisista syistä.

Tarjolla uusia kursseja

Lieto-opiston luennoilla on tarjolla muun muassa Annikka Salosen Huumorin ja naurun terveysvaikutukset, joista kerrotaan lokakuussa. Heli Hukkasen luennon aiheena on Varsova ympäristöineen. Luento on lokakuussa. Heidi Amedeo kertoo Pohjois-Italiasta marraskuussa.
Jooga on suosittua. Esimerkiksi Ilmarissa on joogaryhmä Viisi tiibetiläistä. Opettaja on Helena Nuyttens.
Kielitarjonnassa on uusi venäjän ryhmä. Alina Naumonova opettaa Etämatka Venäjälle -kurssilla.
Uutena on tarjolla myös nuorisokuoro, jota opettaa Roosa Lumme. Nuoria kiinnostanee myös sarjakuvailmaisu, jota opettaa Kati Kiviniemi.
Hilla Johansson opettaa Äiti & vauva -tanssikurssilla. Kurssi on ensisijaisesti tarkoitettu äidille, vaikka toki vauvankin kanssa voi tanssia.
Miehille on oma kehonhuoltoryhmänsä, jota opettaa Mari Himanka.
Lieto on kasvava kunta, jonne muuttaa joka vuosi uusia asukkaita.
—Toivottavasti uudet lietolaiset huomaavat Lieto-opiston ja löytävät Turun Tienoon liitteenä olevan syksyn opinto-ohjelman, Hukkanen vinkkaa.

Lieto-opiston kuvataideopettaja Jaana Aarikka jää eläkkeelle, mutta hän jatkaa keramiikan tuntiopettajana. Kuvataiteen perusopetuksesta vastaa syyskuusta alkaen Sari Hiltunen. Hän on aiemmin opettanut peruskoulussa, lukiossa ja kuvataidekoulussa.
Hiltunen on koulutukseltaan kuvataiteilija, kuvataidekasvattaja ja sosiaalipsykologi. Lisäksi hän on opiskellut erityispedagogiikkaa ja sosiaalityötä.
Kuvataitelijan ammatissa Hiltunen on viime vuosina tehnyt kuvituksia digitaalisin välinein sekä sosiaalisen taiteen projekteja.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.