Paikalliset | 27.01.2022 08:28

Lieto saa palvelevan ammattijohtajan

Lieto saa palvelevan ammattijohtajan

Mika Ingi kertoo, ettei mikään muu kunta Turun alueella olisi sopinut hänelle yhtä hyvin kuin Lieto.

Liedon kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan Mika Ingin Liedon uudeksi kunnanjohtajaksi. Ennen kokousta sekä ohjausryhmä että kunnanhallitus olivat yksimielisesti esittäneet Ingiä virkaan. Turun Tienoo tapasi Ingin tämän työpaikalla Paimion kaupungintalolla, josta hänet päästetään haikein mielin, joskin onnitteluiden saattelemana Lietoon.

—Tunnelma on innostunut! Valintaryhmä, kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto olivat kaikki yksimielisiä valinnasta. Nöyrästi otan vastaan tämän vahvan luottamuksen osoituksen. Se on hyvä pohja lähteä työskentelemään Liedossa, Mika Ingi kertoo.

Liedon kunnantalolle Ingi siirtyy fyysisesti kuluvan kevään aikana. Siihen asti hän jatkaa vielä tehtäviään Paimion kaupungin elinkeinojohtajana.
Mutta miksi juuri Lieto?

—Ei mikään toinen kunta Turun alueella olisi sopinut minulle yhtä hyvin kuin Lieto. Minua konsultoi headhunter, joka oli tutkinut taustaani ja puhuimme puhelimessa varmaan neljästi ennen kuin hain paikkaa. Olimme aina Paimiossa naureskelleet, että minusta tulisi Paimion kaupunginjohtajan jatkaja, sillä olemme työskennelleet täällä työparina.

Ingi arvelee, että hänen osaamisensa organisaation kehittämisen saralla johti siihen, että hänestä kiinnostuttiin. Nyt hän odottaa, että pääsee hyödyntämään osaamistaan.

—Olen tehnyt monia organisaation kehittämismalleja. Yhtä niistä käytetään esimerkiksi Mehiläinen-konsernissa. Paimiossa olen taas vetänyt kaupungin strategiaa ja sitä kautta tullut mukaan kehittämistyöhön. Nyt Paimiossa ollaan sen suhteen hyvässä alussa, mutta Liedossa taas moni asia on tällä saralla jo pitkällä. Pääsen hyppäämään monen työvaiheen yli, joihin olisin päässyt Paimiossa käsiksi vasta 3—4 vuoden päästä.

Ingi kuvailee Lietoa Turun seudun kehittyvimmäksi alueeksi. Hän kokee uudessa tehtävässään kuuntelun taidon tärkeäksi heti alkuvaiheessa.
—Pitää kuunnella, mitä tavoitteita luottamushenkilöillä, yrittäjillä, asukkailla ja organisaation työntekijöillä on ja tuoda oman panokseni siihen mukaan.

Ingi myös vitsailee, ettei uusi kunnanjohtaja juuri tuo muutosta edelliseen.
—Vaihdetaan yksi kaljupäinen kasvatustieteiden maisteri toiseen, hän nauraa.

Liedolla jättimäinen potentiaali

Mika Ingi luonnehtii Lietoa kehittyväksi, laadukkaaksi ja mahdollisuuksia täynnä olevaksi kunnaksi.
—Lieto on Turun alueen potentiaalisin alue, sillä siellä on mahdollisuudet matkailulle ja maaseudulta löytyy virkeää kylätoimintaa. Keskusta puolestaan kehittyy kaupunkimaiseksi ja siellä on hyvä vanhustenkin liikkua. Yritysalue on Turun seudun kehittyvin ja sillä on hyvä logistiikka, jonne voidaan rakentaa lisää. Potentiaali on jättimäinen.

Ingi kokee tulevansa kuntaan palvelemaan lietolaisia ja organisaatiota.
—Tulen ja kuuntelen ja sitten autan parhaalla mahdollisella tavalla. Ideoita minulla on valtavasti.

Kehitettävääkin Liedosta löytyy.
—Sote on yksi iso asia. Lietolaisten edunvalvontaa tulee asiassa edistää, jotta jalkoihin ei jäädä. Lietolaisia tulee palvella mahdollisimman hyvin.

Toisena asiana Ingi mainitsee työllisyyspalvelut, jotka siirtyvät kunnille vuonna 2024. Käytettävään työvoimaan tulee panostaa entisestään muutoksen myötä. Kolmantena asiana hän luettelee Euroopan vihreän kehityksen ohjelman, jolla on vaikutuksia elinkeinoelämän toimintaan.
Hyvällä tolalla on myös Liedon yritysyhteistyö.
—Se ei seiso vain yhdellä tukijalalla. Samoin kunnan palvelut ovat hyvällä tasolla, kuten myös työntekijöiden osaaminen ja motivaatio, yritysalueita unohtamatta.

Kunnan henkilöstöä ja päättäjiä Ingi ei tunne juuri entuudestaan.
—Se on hyvä lähtötilanne tulla johtamaan organisaatiota. Painolastia ei ole entuudestaan, kun tulee ulkopuolelta. Voi esittää niitä kuuluisia tyhmiä kysymyksiä ja antaa uutta näkökulmaa ja esimerkiksi kysyä, oletko koskaan ajatellut tehdä asiaa tällä tavalla.

Ingi kertoo Liedon saavan hänestä palvelevan ammattijohtajan.
—Johdan omalla esimerkilläni. Vaadin niiltä, joiden kanssa työskentelen, että he tekevät parhaan mahdollisen suorituksen, mutta heillä on myös lupa epäonnistua.

Rennossa ilmapiirissä on kaikilla hyvä olla.
—Uskon itse, että työilmapiirin pitää olla sellainen, että ihmiset uskaltavat puhua kaikesta, niin työstä, omasta osaamisestaan kuin haaveistaankin.

Kuntalaisille tuore johtaja lupaa hyviä palveluita, jotka säilyvät ja kehittyvät.
—Ajat ovat haastavia. Kun rahoitus vähenee, vaatii se palvelujen kehittämistä. Yritän olla kaikkia lietolaisia varten.

Ina Virtanen


Mika Ingi

· Syntynyt Turussa ja asuu tällä hetkellä Turun Hirvensalossa.
· 52-vuotias.
· Koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri.
· Työskennellyt pitkään lastensuojelu- ja mielenterveysalalla sekä toisten palveluksessa että pyörittänyt omaa yritystä.
· Paimion kaupungin elinkeinojohtaja sekä Paimion kehitys Oy:n toimitusjohtaja.
· Perheeseen kuuluu vaimo, viisi lasta sekä neljä toyvillakoiraa.
· Harrastaa kävelyä, lukemista ja elokuvia.
 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.